Komentara: 2
Pregleda: 3298

Nezainteresovanost građana za životnu okolinu

25.06.2012. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
Nezainteresovanost građana za životnu okolinu

Regionalni Arhus centar organizovao je danas sastanak na temu studije o proceni uticaja buduće Regionalne deponije na životnu okolinu, s obzirom na poražavajuću činjenicu da se za vreme javnog uvida u ovu studiju javilo svega 5 stručnjaka, koji su želeli detaljno da ispitaju njen uticaj. Ova činjenica, po rečima zaposlenih u Arhus centru i Regionalnoj deponiji, pokazuje da građani nisu zainteresovani za očuvanje životne sredine, što vremenom treba da se menja.

Na sastanak su došli stručnjaci iz oblasti ekologije, koji su imali uvid u studiju, kako bi izneli svoje primedbe ili pohvale. Oni navode da je zabrinjavajuća činjenica da se za 20 dana, koliko je bio otvoren javni uvid za studiju o proceni uticaja buduće regionalne deponije, javi svega njih petoro, i to četvoro iz civilnog sektora Arhus centra i Cekor i jedan iz JKP "Čistoca i zelenilo".

U preduzeću Regionalna deponija kažu da su imali plan da studiju predstave i u mesnim zajednicama, ali da niko nije bio zainteresovan za to, osim jednog lica, za koga je i održana prezentacija.

U sredu će u Novom Sadu biti održana javna rasprava na istu temu u pokrajinskom sekreterijatu za zaštitu životne sredine. Po rečima direktorke preduzeća “Regionalna deponija”, ukoliko sve bude išlo po planu, Subotica bi mogla 2014. godine da ima savršeni regionalni sistem za upravljanje otpadom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3298
Povezane teme

regionalna deponija

očuvanje životne sredine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.