Komentara: 6
Pregleda: 3999
Foto

Nevena Brčić pesmom pomaže Mirjani

10.05.2024. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Nevena Brčić pesmom pomaže Mirjani

Ovih dana u centru grada možemo da sretnemo nasmejanu devojčicu, koja anđeoskim glasom peva stare izvorne pesme. Nošeni taktovima od kojih podilazi jeza, približavajući se da ih bolje čujemo, ispred nje vidimo kutiju za pomoć Mirjani Krnajski. Tada još više zanemimo pred dobrotom Nevene Brčić, učenice Srednje medicinske škole iz Starog Žednika, koja svojom pesmom pomaže našoj sugrađanki u borbi da pobedi multipla sklerozu i stane na svoje noge. Kao najstarije dete u višečlanoj porodici, Nevena od malena zna šta znači pomagati, podeliti, brinuti o drugima.

 - Iako sam samouka, jako volim da pevam. Pročitala sam tekst o Mirjani i u momentu odlučila da moram nekako da joj pomognem. SMS poruke su u redu, ali sam želela da pružim malo više. Odlučila sam da dođem u centar grada, počnem da pevam i da zajedno sa ostalim sugrađanima, koji zastanu i ostave novac u kutiju, pomognemo jednoj majci i njenoj ćerci koja je mojih godina – priča nam Nevena – Ljudi mi daju veliku podršku, kažu da lepo pevam, desi se da neko bude drzak, ali ne obazirem se. Bitno mi je da se prikupi što više novca.

Nevena Brčić pesmom pomaže MirjaniNevena Brčić pesmom pomaže Mirjani

MIRJANIN SAN JE OSTVARIV UZ NAŠU POMOĆ - Ukoliko ste u mogućnosti, pošaljite SMS sa brojem 1652 na 3030 (cena poruke je 200 dinara) ili uplatite na Fondaciju "Budi human" - na dinarski račun: 160-6000001908424-08 ili devizni račun: 160-6000001909403-78.

Pored toga što je pokazala koliko je veliki čovek, Nevena je i odlična učenica, takmiči se iz matematike, a Medicinsku školu je odabrala upravo zbog humanosti lekarskog poziva. Kada uplati ono što je sakupljeno u kutiji, Neveni je, kaže, puno srce.

 - Ne mogu vam opisati taj moj osećaj sreće kada znam da sam bar malo pomogla da se sakupi novac. Verujte, svi bi trebali to da rade, svako koliko može, jer dobročinstvo prosto oplemeni dušu – poručuje devojčica velikog srca – Žao mi je što moji vršnjaci nemaju baš izražen taj osećaj empatije, ali pokušavam da ih ubedim da treba pomoći drugima. Naše malo, nekome zaista može da znači dosta.

Nevena Brčić pesmom pomaže MirjaniSvojim primerom Nevena je, definitivno, podstakla vršnjake, ali i nas starije, da se ujedinimo i pomognemo Mirjani Krnajski. Hor i orkestar Gimnazije „Svetozar Marković“ održaće sutra, 10. maja, humanitarni koncert sa početkom u 14. 30 časova. Učenici OŠ „Jovan Mikić“ organizuju humamitarni vašar slatkiša od 14. do 17. maja.

Naš sugrađanin Nebojša Vojvodić u subotu, 11. maja, od 17 časova pevaće u centru grada za Mirjanu na improvizovanom prostoru, kako bi što manji troškovi bili a više novca otišlo u prave ruke.

Grupa „Naše malo nekome je sve“ u nedelju 12. maja, od 8 do 12 časova, u parku preko puta MESŠC-a organizuje humanitarni bazar i kuvanje za Mirjanu.

Pomozimo Mirjani da na svojim nogama zagrli svoju kćer

Izvor: Subotica.com
Mlada Nevena Brčić i drugarica u akciji prikupljanju pomoći sa sugrađanku Mlada Nevena Brčić i drugarica u akciji prikupljanju pomoći sa sugrađanku Mlada Nevena Brčić i drugarica u akciji prikupljanju pomoći sa sugrađanku Mlada Nevena Brčić i drugarica u akciji prikupljanju pomoći sa sugrađanku Mlada Nevena Brčić i drugarica u akciji prikupljanju pomoći sa sugrađanku Mlada Nevena Brčić i drugarica u akciji prikupljanju pomoći sa sugrađanku Mlada Nevena Brčić i drugarica u akciji prikupljanju pomoći sa sugrađanku Mlada Nevena Brčić i drugarica u akciji prikupljanju pomoći sa sugrađanku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 3 dana
Komentara: 6
Pregleda: 3999

Povezana vest

Povezane teme

gimnazija svetozar marković

humanitarni koncert

nebojša vojvodić

naše malo nekome je sve

humanitarni bazar

nevena brčić

mirjana krnajski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.