• Pregleda: 3136

Nestašica pojedinih lekova

U Apoteci Subotica kao i u ostalim apotekama u Srbiji i dalje nedostaju lekovi kao što su: Durofilin, Aminofilin, Sintrom, Farin, Tiklodiks ,Lasiks i Kliacil sirup.
Nestašica pojedinih lekova

Prema rečima člana Gradskog veća doktora Atile Čengerija do nestašice ovih lekova je došlo zato što ih neki proizvođači više ne proizvode, pa je veliki broj pacijenata prinudjen da se snalazi na druge načine.

On je dodao da je na Ministarstvu zdravlja da uveze nedostajuće lekove od drugih proizvodjača. Doktor Čengeri je istakao i da pacijenti u Subotici nisu značajnije osetili nedostatak i drugih lekova, kao što je to bilo u većini gradova u Srbiji, jer je menadžment Apoteke sproveo interventnu javnu nabavku lekova.

Prema informacijama dobijenim od pacijenata, mnogi neophodne lekove sada nabavljaju u Mađarskoj.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

4
asd Odgovori
Upravo sam hteo na palicu da uzmem iz apoteke antibiotik na recept. Nema. Posalju me u BAJMOK. Kazu samo tamo ima. Predjem put odem u priv.apoteku i isto tako dam recept,platim ucesce i podignem lek. Da li je tako veliki problem bio uputiti me preko u priv.apoteku vec me posalju 40 km dalje!?!?
Always Ultra Odgovori
Apoteke nikada krcatije svim i svacim...i od ptice mleka ima. Ali neke najosnovnije lekove utajili.
Ovo sto kaze Cengeri - to je mogla i moja baba da kaze !
stolar Odgovori
Drzava koci nabavku,jer se sve mora preko tendera,sve se to namesta da bi neko doveo do propasti drzavne apoteke i onda kupio za male pare,ako je do sad funkionisalo bez problem,zasto se tako ne nastavi,sad su uvideli priliku gde mogu jos da maznu para i sve to rade planski .
abc Odgovori
Ovaj zakon o javnim nabavkama izgleda samo koci sve, lici mi na leglo korupcije...Npr. zdravstvu su odbrojani dani...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.