Komentara: 1
Pregleda: 2515

Nestašica pojedinih lekova

04.06.2012. u 17:33h
Izvor: RTV Yueco
Trenutno u Subotici vlada nestašica lednog leka iz grupe anksiolitika, zatim jednog leka iz grupe antiparkinsonika, kao i određenih uvoznih lekova. Kako nam je rečeno u Apoteci Subotica nestašice domaćih i uvoznih lekova su s vremena na vreme neminovnost, premošćavaju se zamenama za pojedine lekove, a problemi nastaju kada na tržištu nema registrovanih zamena.
Nestašica pojedinih lekova

Apoteka Subotica povremeno se susreće sa nestašicama pojedinih lekova koji se izdaju na lekarski recept. Kako nam je rečeno, te nestašice se predupređuju i premošćavaju na nekoliko načina. Jedan od njih jeste snabdevanje takozvanim “paralelama”.

U Apoteci dalje objašnjavaju da problem nastaje kada takozvane “paralele” nema registrovane na tržištu, a da na ceo prioblem oni mogu najmanje da utiču.

U vezi sa nestašicom, u Apoteci Subotica radi posebna služba, koja građanima stoji na raspolaganju kako bi ih informisala o tome da li određenog leka ima i u kojoj apoteci, zatim vrši se rezervacija lekova i zakazuju konsultacije sa farmaceutima. Građani sve te informacije mogu dobiti pozivom na broj telefona 552-499 radnim danom od 8 do 14:30.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2515
Povezane teme

apoteka subotica

lekovi

nestašica lekova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.