Komentara: 9
Pregleda: 3650

Nesrećan poraz fudbalera Spartaka u poslednjem minutu meča (1:0)

09.05.2015. u 22:01h
Izvor: Subotica.com
U utakmici 27. kola Jelen super lige fudbaleri Spartaka gostovali su aktuelnom lideru prvenstva Partizanu. Posle dva različita poluvremena, prvo u kojem je Spartak bio skoro par ravnopravan protivnik, usledilo je i drugo u kojem je Partizan apsolutno dominirao i propustio pregršt izglednih šansi. Spartak se odlično držao svih 90 minuta, ali u poslednjem minutu meča Partizan je ipak došao do sva tri boda.
Nesrećan poraz fudbalera Spartaka u poslednjem minutu meča (1:0)

Partizan je meč počeo bez standardog Ilića, a nije mogao da računa ni na pomoć Vuličevića koji se nije oporavio od povrede koja ga je udaljila sa terena u većini drugog dela prvenstva.

U najavi utakmice šef struke Spartaka isticao je da njegovi igrači imaju znanje i kvalitet da mogu da iznenade Partizan za kojeg je bez dileme rekao da je favorit u ovom meču, ali da njeoga ekipa može da odigra bolje nego u prethodnim mečevima i da pre svega prorade na efikasnosti.

Prvih tridesetak minuta proteklo je ujednačenoj igri u kojoj su obe ekipe imale po nekoliko šanci, ali Spartakove su bez sumnje bile opasnije. Prvu šansu imao je Partizan u trećem minutu preko Grbića koji je sa vrha šesnaesterca oštro šutira ali Mirković je paradom izbacio loptu u korner.

U sledećoj akciji Spartak je iskoristio grešku domaćih na sredini terena i preko kapitena Torbice organizovao akciju u kojoj je Maksimović oštro šutirao sa ivice šesnaesterca ali zamlo neprecizno iznad stative golmana Živkovića. Par minuta kasnije Spartakov Stefan Ilić je šutirao iz šesnaesterca oštro i precizno iskosa sa leve strane ali Živković krajnjim naporom izbacuje loptu iz okvira svog gola.

Beležimo i šansu Ivanovića koji je u 12. minutu ponovo pokušao da iznenadi golmana domaćih ali njegov šut je bio jak, ali zamalo neprecizan.

Posle prekršaja nad Živkovićem u 18. minutu iskosa sa desne strane centrirao je Drinčić upotrebljivu loptu koja je oštro prošla kroz peterac i šumu igrača ali srećom niko je nije uspeo zahvatiti pa je završila u gol autu.

Zbog nešto oštrijeg starta Branimir Jocić u 23. minutu dobija žuti karton.

U 38. minutu Torbica je spretno reagovao prilikom odbrane oduzeo loptu Partizanovom igraču i povukao polukontru 4:4, pretrčao tridesetak metara i poslužio Mrkelu koji nije lepo prihvatio loptu pa je ta potencijalna šansa otišla u nepovrat.

U poslednjem minutu prvog dela šutirao je Babić sa ivice kaznenog prostora ali Mirković ponovo dobro reaguje i izbacuje loptu u korner koji u nastavku nije doneo neku veću opasnost za Spartak.

Veći deo prvog poluvremena Spartak je igrao nešto povučenije i strpljivo čekao grešku Partizana što je vremenom stvaralo nervozu u redovima crvno-belih kojima je pobeda u ovom meču bila blagi imperativ, dok je Spartak u Beograd došao da se nadigrava. Spartakovi kontranapadi u nekoliko navrata stvarali su veliku glavobolju Partizanovoj odbrani – to nisu bile toliko opasne akcije, ali su stvarale veliki pritisak na zadnju liniju domaćih. U šesnaestercu Spartaka dominirao je visoki Kovačević koji je neutralisao dosta napada koji su dolazili po boku.

Silovito je krenuo Partizan od prvog sekunda drugog dela i već u tidesetom sekundu nastavka posle proboja po levoj strani stvorio gužvu u Spartakovom šesnaestercu ali dobro je tu situaciju rešila Spartakova odbrana, čak i u jednom momentu lepo iznela loptu i vrlo brzo u tranziciji stvorila priliku za protivnapad koji je nažalost završen bez kvalitetne završnice.

Pritisak koji je Partizan nametnuo u nastavku Spartak je dobro absorbovao i zatvorio prilaze svom golu i nastavio vrebati grešje

U 49. minutu meča Mrkela je nadomak kaznenog prostora lepo poslužio Ivanovića ali lopta je bila nešto brža i za delić sekunde bila bliža golmanu domaćih. Par minuta kasnije ponovo su lepo kombinovali Mrkela i Ivanović. Lepo je probio Mrkla po levoj strani i centrirao u srce šesnaesterca Spartaka, na loptu jenatrčao Ivanović, lepo je prihvatio, pokušao sa par varki da izbori povoljniju poziciju, šutirao ali njegov šut je blokiran.

U sledećem napadu vrlo izgledna šansa za Partizan koju je stvorio Drinčić snažnim prepoznatljivim šutem sa oko 30 metara iskosa sa leve strane ali novom odličnom intervencijom lepo se pokazao golman Mirković.

Veliki problemi u organizaciji Partizanove igre naterali su šefa struke Partizana, nekadašnjeg Spartakovog stručnjaka Milinkovića, da u 55. Minutu potegne za prvom izmenom i ubaci u igru veliku radilicu i mozak ekipe preiskusnog Sašu Ilića koji je zamenio napadača Grbića.

Osveženje u napadu Partizana desilo se u 60. minutu meča kada je Kojić je zamenio Šaponjića.

Pod pritiskom svojih navijača, ali i rezultatskog imperativa Parizan je ponovo pokušao agresivno da opseda Spartakov gol, ali u tom periodu bio je dosta prekida što je dodatno unervozilo domaće fudbalere.

Prvu izmenu izvršio je i Mojsilović i u 64. minutu kada je Jondić zamenio Ilića, minut kasnije igru je napustio i Ivanović kojeg je zamenio Dukić

U 70. minutu svoj snažan šut ponovo je oprobao Drinčić ali njegov šut je glavom blokirao Antonić, a taj udarac mu nije nimalo prijao. Posle prekršaja nad Partozanovim igračem ponovo šansa za Partizan i ponovo Drinčić izvodi „slobodanjak“ ali ovaj put daleko ispod svog renomea..

Poslednje izmene u oba tima desile su se u 73. minutu kada je Mrkelu zamenio Lukića, a Babovića Ninković .

U 75. minutu izgledna šansa za Partizan ali srećom za subotički tim Živković se našao u ofsajdu. Dva minuta kasnije ponovo šansa za Partizan, Antonić je u prvi mah zakasnio da zatvori Kojića ali u nastavku ga je lepo zatvorio i golgeter Partizana nije uspeo da preciznije šutira. Stvarao je pritisak Partizan i u novom napadu iz srca Spartakovog šesnaesterca Brašanac šutira ali Spartakova odbrana odlično blokira šut. Novi prekid za Partizan i opasan centaršut sa leve strane u kojm je Spartak ponovo imao sreće.

Punih 10 minuta totalne ofanzive Partizana u kojem Spartak nije uspeo da pređe na polovinu protivnika. U 79. domaći su tražili jedanaesterac, ali bez razloga jer sve je bilo regularno. U 83. minutu šansu je imao Volkov ali sreća je ponovo bila na Spartakovoj strani.

U 88. minutu u novoj povoljnoj šansi Kojić snažno šutira ali Kovačević odlično reaguje i spašava siguran pogodak. Minut kasnije posle kornera na odličan centaršut po zemlji odlično je reagovao Ninković za 1:0 na isteku regularnog dela meča.

Posle postignutog pogotka nastavio je Partizan agresivno, ali bilo je jasno da su zadovoljni minimalnom prednošću ikoju su i sačuvali do kraja.

Hrabro i požrtvovano je odigrao Spartak protiv favorizovanog protivnika na njegovom terenu, ali nažalost posle mnogo situacija u kojima ih je poslužila sreća, izdala ih je u odsudnom momentu kada su primili pogodak koji je ujedno značio i poraz.

Na stadionu JNA podršku Spartaku je dalo pedesetak Marinaca koji su od prvog minuta pokušavali da stave do znanja da subotički tim nije sam.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3650

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

fudbalski klub partizan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.