Komentara: 0
Pregleda: 3758

Nesreća bez krvi i patnje

30.03.2009. u 12:02h
Izvor: Subotičke novine
<p>Povređena devojka ležala je na tlu pored svog bicikla zapomažući od bolova i nemoćna da se podigne na noge, sru&scaron;ena u iznenadnom udaru automobila.</p>
Nesreća bez krvi i patnje

U blizini vozilo i u njemu vozač u još težem stanju, bez svesti na prednjem sedištu. Začuo se prodoran zvuk vozila hitne pomoći dok su foto-reporteri i snimatelji beležili svaki detalj saobraćajne nesreće u najstrožem centru grada u petak, 20. marta. Niko nije udaljavao ni njih niti mnoštvo posmatrača koji su pažljivo pratili događaj, tu, na dva-tri metra od unesrećenih. Nije ni čudo, jer bila je to režirana, nameštena scena saobraćajne nesreće, i pokazna vežba medicinskih radnika u okviru IV Seminara za medicinske sestre i tehničare hitnih medicinskih pomoći u Srbiji. Seminar sa 300 učesnika organizovala je subotička Hitna medicinska pomoć i Udruženje medicinskih sestara-tehničara i babica Srbije.
- Simulacija saobraćajne nesreće bila je deo edukacije zdravstvenih radnika - rekao je Miroslav Zelić, vodeći medicinski tehničar Hitne pomoći u Subotici i jedan od organizatora stručnog skupa. - Prikazali smo primenu „keda" koji, između ostalog, služi za fiksiranje kičme povređenog i izvlačenje iz vozila, a nalik je specijalnom prsluku. Subotička Služba hitne medicinske pomoći je među prvima u zemlji koja ga koristi.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3758
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.