Komentara: 12
Pregleda: 3581

Nema novca za sve fasade u gradu

29.08.2013. u 16:38h
Izvor: RTV Studio B
Dve fasade i jedan krov u centru grada, na osnovu Odluke o uređenju fasada u istorijskom jezgru Grada biće obnovljene do kraja godine, iako su potrebe za uređenjem fasada i krovova u centru veće.
Nema novca za sve fasade u gradu

Na konkurs koji je objavila Direkcija za izgradnju grada prijavljeno je 7 objekata, od strane skupštine stanara, a svega tri dobile su odobrenje za sanaciju. Razlog toga je pre svega ograničeni budžeta sa kojim Direkcija za izgradnju grada raspolaže. Za ovu godinu izdvojeno je 5.5 miliona dinara u ove shvre, stim da stanari, odnosno vlasnici prostora u zgradi plaćaju polovinu od ukupnog iznosa sanacije njihove zgrade.

Zgrada u ulici Matka Vukovića 1. je jedna od četiri zgrade koja, iako ispunjava sve uslove za sanaciju, pre svega krova, nije prepoznata kao prioritet. Stanari kažu da je njihov krov u katastofalnom stanju i da često prokišnjava. Iako je njegova sanacija rađena početkom 2000. godine, sanirana je samo polovina krova, dok je drugi deo sada već dotrajao i stanarima stvara velike probleme prilikom jačih padavina.

Stanari ove zgrade ipak još uvek mogu da se nadaju da će njihov krov biti saniran, ali samo ukoliko neko od stanara zgrada koje su predviđene za sanaciju, ne bude mogao, ili ne bude želeo da učestvuje u njenom finansiranju. Gradska odluka predviđa da prvu fazu radova snose vlasnici prostora zgrade na kojoj se izvršavaju radovi, dok drugu polovinu snosi Grad, odnosno Direkcija za izgradnju grada. Komisija koja odlučuje o odabiru objekata koje treba sanirati radi po principu određenih prioriteta.

Prva zgrada kojoj je odobrena sanacija fasade jeste u ulici Matka Vukovića broj 5, zatim krov na zgradi u Rudićevoj 4. i fasada na objektu u ulici Dimitrija Tucovića 6. Ukoliko svi stanari pristanu da finansiraju polovinu od ukupnog iznosa sanacije, do kraja novembra trebalo bi da budu završeni svi radovi.

Izvor: RTV Studio B
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3581
Povezane teme

obnova fasade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.