Komentara: 12
Pregleda: 4901

Nema nestašice lekova, kažu u "Apoteci Subotica"

27.05.2013. u 18:04h
Izvor: RTV Studio B
Iako su se nasoj redakciji obratili građani koji tvrde da u apotekama nedostaju lekovi koji se uzimaju na recept, u „Apoteci Subotica“ kažu da nema razloga za paniku jer su rezerve lekova za sada stabilne.
Nema nestašice lekova, kažu u "Apoteci Subotica"

Državne apoteke će nabavku lekova i medicinsko-tehničkih pomagala, koji se izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, nabavljati sprovođenjem postupka sa skraćenom procedurom po Zakonu o javnim nabavkama. Kako YU Eco televizija saznaje, Apoteka Subotica je u petak dobila saglasnost Uprave za javne nabavke o raspisivanju tendera za nabavku lekova.

Naša sugrađanka, Gabriela Kiš Benjucki, u ogranak „Apoteke Subotica“ ispod Gradske kuće danas je došla kako bi podigla četiri leka, za supruga koji je srčani bolesnik i astmatičar. Međutim, ni jedan od četiri leka za srce, pritisak i astmu, koji se uzimaju na recept nije uspela da dobije.

U „Apoteci Subotica“ tvrde da na rafovima ima svih lekova, te da građani ne bi trebalo da brinu. Rezerve lekova su stabilne i mobilne, te ukoliko u nekom od 23 ogranka, nedostaje lek on se može povući iz drugog ogranka. „Apoteka Subotica“ ušla je, kao i ostale državne apoteke u zemlji, u proceduru nabavke lekova po skraćenom postupku Zakona o javnim nabavkama.

U „Apoteci Subotica“ su istakli da neki lekovi za astmu nedostaju zato što ih fabrike već duže vreme ne proizvode, te da to ne bi trebalo mešati sa postupkom nabavke. Te deficitarne lekove nije moguće nabaviti ni jednoj apotekarskoj ustanovi u zemlji, kao ni u privatnim apotekama.

Izvor: RTV Studio B
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4901
Povezane teme

apoteka subotica

lekovi

nestašica lekova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.