• Pregleda: 3285

Nema nestašica lekova u subotičkim apotekama

U subotičkoj „Apoteci” tvrde da na rafovima ima svih lekova, odnosno da su svih 23 ogranaka ove ustanove dobro snabdeveni.
Nema nestašica lekova u subotičkim apotekama

Kako ne bi došlo do nestašice lekova, državne apoteke će nabavku lekova i medicinsko- tehničkih pomagala, koji se izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, nabavljati sprovođenjem postupka sa skraćenom procedurom po Zakonu o javnim nabavkama.

- Apoteka Subotica je Upravi za javne nabavke, poslala zahtev za dobijanje saglasnosti o raspisivanju navedenog tendera za nabavku lekova - kaže Olivera Radnić, direktorica subotičke „Apoteke”.

Ona dodaje i da u Subotici nije bilo nestašice lekova, a da se nestašica medikamenta faktora 8 koji se koristi u savremenom načinu lečenja hemofilije, odnosi na stacionarno lečenje pacijenata u bolnici, a ne na „Apoteku”.

U skladu sa  Uredbom o centralizovanim javnim nabavkama, Republički fond za zdravstveno osiguranje će  počev od 2014.godine , sprovoditi postupak centralizovane javne nabavke za  apoteke iz Plana mreže zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Izvor: SuMedija

povezane teme

4
mesab Odgovori
Neverovatno da ima svih lekova. Ja ili sam gluv i ćorav ili nisam ni malo obavešten, pa molim da me neko uputi gde mogu dobiti na recept, ili kupiti za gotov novac lekove koje već mesecima tražim i koje sam prinudjen nabavljati iz inostranstva, kao:
Tablete Sinkum 4, tbl. aminofilin, nitroglicerin....???
Zahvaljujem na odgovoru!
MMM Odgovori
Podrzavam mesab-a! Od petka pokusavam da nabavim hloramfenikol mast, do sad nisu imali na lageru, tako mi je receno. Danas sam ga nasla u apoteci, ali zato sam ovih dana obisla ceo grad u potrazi za ovim
skarlet Odgovori
Direktorka je član DS ,tj. prodavac magle.I to uspešan,uvek je imala pravo na najbolje plaćana mesta.
k12 Odgovori
uffffff
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.