Komentara: 4
Pregleda: 3752

Nema nestašica lekova u subotičkim apotekama

30.04.2013. u 11:30h
Izvor: SuMedija
U subotičkoj „Apoteci” tvrde da na rafovima ima svih lekova, odnosno da su svih 23 ogranaka ove ustanove dobro snabdeveni.
Nema nestašica lekova u subotičkim apotekama

Kako ne bi došlo do nestašice lekova, državne apoteke će nabavku lekova i medicinsko- tehničkih pomagala, koji se izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, nabavljati sprovođenjem postupka sa skraćenom procedurom po Zakonu o javnim nabavkama.

- Apoteka Subotica je Upravi za javne nabavke, poslala zahtev za dobijanje saglasnosti o raspisivanju navedenog tendera za nabavku lekova - kaže Olivera Radnić, direktorica subotičke „Apoteke”.

Ona dodaje i da u Subotici nije bilo nestašice lekova, a da se nestašica medikamenta faktora 8 koji se koristi u savremenom načinu lečenja hemofilije, odnosi na stacionarno lečenje pacijenata u bolnici, a ne na „Apoteku”.

U skladu sa  Uredbom o centralizovanim javnim nabavkama, Republički fond za zdravstveno osiguranje će  počev od 2014.godine , sprovoditi postupak centralizovane javne nabavke za  apoteke iz Plana mreže zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3752
Povezane teme

apoteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.