Komentara: 0
Pregleda: 2568

Nedeljni izveštaj Službe hitne pomoći (12.08)

12.08.2013. u 10:24h
Izvor: Dom zdravlja Subotica
Nedeljni izveštaj Službe hitne pomoći (12.08)

Iz službe Hitne medicinske pomoći javljaju da su tokom prethodne nedelje imali 230 lekarskih pregleda na terenu, 385 ambulantnih pregleda i 337 intervencija medicinskih tehničara. Broj pacijenata koji su transportovani na homodijalizu je bio 70, dok je se njih 60 javilo na određenu terapiju ili previjanje. Transport u druge centre izvršen je u 21 slučaj.

Najčešće tegobe zbog kojih su lekarske ekipe intervenisale na terenu su poremećaji srčanog ritma, gušenje i niske vrednosti šećera u krvi.

U ambulantu Službe hitne medicinske pomoći pacijenti su se javljali zbog upale uha, alergijskih reakcija na bode insekata i povišene telesne temperature praćene stomačnim  tegobama.

Da podsetimo, ove nedelje (od 12. do 16. avgusta) biće privremeno izmenjeno radno vreme ambulanti na teritoriji Subotice, a više detalja možete da pogledate u povezanoj vesti.

Izvor: Dom zdravlja Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2568

Povezana vest

Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

dom zdravlja subotica

nedeljni izveštaj

nedeljni izveštaj doma zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.