• Pregleda: 3000

Neće biti povećanja komunalnih usluga

Neće biti povećanja komunalnih usluga

Gradsko veće održalo je juče svoju stotu sednicu. Gradsko veće neće uputiti Skupštini Grada Subotice predloge za davanje saglasnosti na odluke o cenama koje su doneli Nadzorni odbori javnih komunalnih preduzeća: "Čistoće i zelenila", "Pogrebnog", "Vodovoda i kanalizacije" i "Dimničara".

Neće dakle biti povećanja cena za ova četiri javna komunalna preduzeća. Ovaj stav je donet polazeći od teške ekonomske situacije. Veće smatra da je potrebno da se sagleda poslovanje javnih komunalnih preduzeća sa stanovišta racionalnijeg upravljanja.

Ova odluka je samo potvrda onoga što je najavio gradonačelnik jene Maglai početkom oktobra, kada je između ostalog rekao da nema osnova da se te cene podižu.

- Smatramo da u ovom trenutku nema osnova za povećanje cena komunalnih usluga. Inflacije skoro da i nema tako da javna preduzeća mogu da funkcionišu kvalitetno i da ispunjavaju svoje obaveze i prema osnivaču, i prema građanima, i sa postojećim cenama. Povećanje cena usluga je, inače, veoma složeno pitanje i na to koja će poskupljenja biti odobrena utiče mnogo činilaca, a jedan od njih je, svakako, teška materijalna situacija većine naših sugrađana - izjavio je gradonačelnik u izjavi ja javnost početkom meseca.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na predlog rešenja o drugoj izmeni programa poslovanja "Suboticatransa" s obzirom na promene koje su nastale u poslovanju preduzeća.

Doneti su i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora osnovnih škola: "Matko Vuković" i "Žarko Zrenjanin".

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

12
tetka Odgovori
I šta sad? Trebamo li ljubiti ruke gratskim ocima što su nam se smilovali!!!???
bona fide Odgovori
Svi direktori JKP su iz stranaka koje su na vlasti i cine vecinu u Gradskoj Skupstini.
Receno im je da traze povecanje koje nece biti izglasano, pa se onda na taj nacin predstavljaju kako brinu o narodu.
To su stari stosevi.
Tiki Odgovori
Džaba se trudite!

Svi zmo da nista korisno niste uradili za ovaj grad, sad je kasno.

poz
student Odgovori
S obzirom na pad cena ključnih energenata bilo bi normalno da cene komunalnih usluga smanjite bar 10%.
daca Odgovori
Na osnovu čega onda ponovo uvodite ogromnu taksu za korisnike Toplane i za čega ona služi , kada uslugu grejanja plaćamo takođe preskupo, a gas je pojeftinio ? Kad inflacije skoro da nema, zašto taksa ? Zašto novo rukovodstvo u Toplani nije obezbedilo rentabilno poslovanje ? Treba li parama za grejanje popuniti gradski budžet koji je vreća bez dna ? Moramo li plaćati vrele radijatore u ogromnoj gradskoj kući gde 60 % prostora zjapi prazno ? Kako da očekujem boljitak u državi ako mi grad živi samo od povećanja komunalija gde spada i grejanje , obzirom da je grad i osnivač ? Obećanja gradonačelnika u kampanji su samo pusta obećanja . Ranije već ste cenu vode podigli do neba kako bismo vratili dug kredita, Čistoća se bori kako zna i ume pa neka za sada stoji, ali zato na grejanju možete uvući brdo para, pa ste dopustili legitimnu pljačku korisnika . Treba da se stidite svojih dela i torture nad građanima .
N Odgovori
Priznajem kao pozitivnu ovu vest onda kada sutra budem procitao : odbijen predlog toplane o poskupljenju grejanja kao i povrat na nacin obracuna grejanja po dve osnove : fiksni deo i placanje po utrosku.
Bas sam naivan gradjanin!
paor Odgovori
Joncika! Kada ću dobiti odgovor zašto je porez na obradivo poljoprivredno zemljište veći u Subotici nego u Bačkoj Topoli i Somboru.
ma da Odgovori
Predizborna sarena laza i tacka. Kao nece poskupeti voda (sa 1500 na 1700), cistoca (sa 500 na 550) ali zato hoce toplana (sa 10000 na 14000). Imamo 16-17 javnih preduzeca, a on se busa u grudi kako nije dozvolio da 4 preduzeca dignu cenu svojih usluga, koje su zanemarljive u odnosu na toplanu. Pa ako toliko brines o standardu gradjana onda stisni j....a pa nemoj dozvoliti da toplana podigne cenu grejanja i pri tome jos i vrati ono fiksno lopuzanje. Malo morgen za toplanu, dobio bi jednu vaspitnu od gospoje Mihajlovicke. A posle izbora kada potrosite sve pare iz budzeta eto nama poskupljenja.
Ogi Odgovori
Podržavam!Uzgred neki dan sam dobio preporučeno pismo od Vodovoda.Mislio sam da je nešto ozbiljno ,kad ono obaveštavaju da će radnici zapisivati stanje vodomera.Pa zar to nije moglo da se obavi običnim ceduljčetom nego troše bahato na preporučena pisma.
Ica Odgovori
A toplana?
stomakmiseprevrce Odgovori
Kako ds botovi rade, sef se vratio sa dugog odmora u susednoj hr, pa krece u ofanzivu. SVAKA CAST GRADSKO VECU!
pavle Odgovori
a toplana,pogrebno bas me ne interesuje,dimnjak nemam,a i da imam sam bi cistio,voda i cistoca su male stavke,opet pitam a toplana?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.