Komentara: 12
Pregleda: 3475

Neće biti povećanja komunalnih usluga

15.10.2015. u 10:30h
Izvor: Radio Subotica
Neće biti povećanja komunalnih usluga

Gradsko veće održalo je juče svoju stotu sednicu. Gradsko veće neće uputiti Skupštini Grada Subotice predloge za davanje saglasnosti na odluke o cenama koje su doneli Nadzorni odbori javnih komunalnih preduzeća: "Čistoće i zelenila", "Pogrebnog", "Vodovoda i kanalizacije" i "Dimničara".

Neće dakle biti povećanja cena za ova četiri javna komunalna preduzeća. Ovaj stav je donet polazeći od teške ekonomske situacije. Veće smatra da je potrebno da se sagleda poslovanje javnih komunalnih preduzeća sa stanovišta racionalnijeg upravljanja.

Ova odluka je samo potvrda onoga što je najavio gradonačelnik jene Maglai početkom oktobra, kada je između ostalog rekao da nema osnova da se te cene podižu.

- Smatramo da u ovom trenutku nema osnova za povećanje cena komunalnih usluga. Inflacije skoro da i nema tako da javna preduzeća mogu da funkcionišu kvalitetno i da ispunjavaju svoje obaveze i prema osnivaču, i prema građanima, i sa postojećim cenama. Povećanje cena usluga je, inače, veoma složeno pitanje i na to koja će poskupljenja biti odobrena utiče mnogo činilaca, a jedan od njih je, svakako, teška materijalna situacija većine naših sugrađana - izjavio je gradonačelnik u izjavi ja javnost početkom meseca.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na predlog rešenja o drugoj izmeni programa poslovanja "Suboticatransa" s obzirom na promene koje su nastale u poslovanju preduzeća.

Doneti su i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora osnovnih škola: "Matko Vuković" i "Žarko Zrenjanin".

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3475

Povezana vest

Povezane teme

javna komunalna preduzeća

gradsko veće

cene komunalnih usluga

povećanje cena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.