• Pregleda: 3077

Gradsko veće neće podržati povećanje cena komunalnih usluga

Gradsko veće neće podržati povećanje cena komunalnih usluga

Iako su nadzorni odbori javnih komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija”, „Čistoća i zelenilo”, „Pogrebno” i „Dimničar” početkom septembra, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima i planovima i programima poslovanja preduzeća, doneli odluke o korekciji cena usluga i zahteve za povećanje cena dostavili nadležnom Sekretarijatu u lokalnoj samoupravi, koja je njihov osnivač, gradonačelnik Subotice Jene Maglai do daljeg neće dozvoliti tražena poskupljenja i te zahteve Gradsko veće, kao nadležni organ, neće uputiti Skupštini grada na davanje saglasnosti.

- Smatramo da u ovom trenutku nema osnova za povećanje cena komunalnih usluga. Inflacije skoro da i nema tako da javna preduzeća mogu da funkcionišu kvalitetno i da ispunjavaju svoje obaveze i prema osnivaču, i prema građanima, i sa postojećim cenama. Povećanje cena usluga je, inače, veoma složeno pitanje i na to koja će poskupljenja biti odobrena utiče mnogo činilaca, a jedan od njih je, svakako, teška materijalna situacija većine naših sugrađana - izjavio je gradonačelnik.

Za povećanje cena komunalnih usluga neophodna je saglasnost Skupštine grada Subotice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

20
Vesko Odgovori
Bas mu to cudi od gradskog veca. Pozitivno sam iznenađen. Bilo kako bili, kalkulacija pred izbore,
za nase građane ovo je dobro i svi ce ovu odluku podrzati.
Pametnjaković Odgovori
Molim Gradsko veće da udari nekoliko šamara i onim glavonjama u Toplani, jer se i oni spremaju za nešto slično, samo malo prefriganije, što se ne zove povećanje cena usluga, ali će naši džepovi ipak to žestoko da osete ukoliko se to desi.
Osim ako nisu sa njima u dilu, u istom kolu. Onda ništa, kao da nisam ništa ni komentarisao.
tetka Odgovori
HVALA Gradskom veću što nam neće dodatno opteretiti ionako skroman kućni budžet!!!!!! Baš im hvala mnogo su velikodušni.
Jik Odgovori
Bravo bar za ovo .... suludo bi bilo da ste u ovim vremenima dozvolili povećanje cena. Sportski pozdrav
ma da Odgovori
Na osnovu cinjenice da nema ni jedan crveni palac dole pokazuje da su gradjani i dalje ovce. Pred izbore sigurno nece podizati cene, ali posle izbora racunajte na to.
daca Odgovori
A Toplani ? Šta je sa cenom grejanja kada su taksu ugradili u cenu 01.01,2015. i sada ponovo hoće da je nametnu ? Misli li se tu na građane Subotice ? Ima li ko da i nas koji se grejemo toplanom zaštiti ? Dostigli smo cenu drva i uglja i čim zafali para , cene Toplane se dižu.
earthworker Odgovori
pametno!!! jos da je trazio od istih preduzeca da u sto skorije racionalizuju svoje uprave i smanje broj kojekakvih menadzersko direktorsko parazitskih funkcija pa da moze da se kaze i svaka cast.
exsex Odgovori
Pa lako skupljat poene, Kao ne podrzava poskupljenja....
Daj bolji standard narodu , pa ce oni placati bilo koja povecanja.
marko Odgovori
Izbori,Izbori Izbori a posle dizemo cijene jeftino nema sta...
Mali Marko Odgovori
Svaka čast Vučiću
student Odgovori
Baš bi bilo interesantno čuti I videti obrazloženje za poskupljenje komunalnih usluga,od direktora-eksperata I Nadzornih odbora-stručnjaka opšte prakse u situaciji kad nema inflacije, cene energenata u padu, plate zaposlenih limitirane sa nalogom za smanjenje brija zapolenih ...
sand Odgovori
A kad prođu izbori.....
pajo Odgovori
Deco deco!
drp trejd Odgovori
Gradcko vece ludnica u razvoju
N Odgovori
Fino.neka se tome prikljuci i zabrana poskupljenja cene grejanja a narocito POVRATAK NA pljackasku naplatu fiksnih troskova za grejanje preko cele godine/da nije to mozda ipak u dilu za punjenje budzeta?/
Toplana namerava da izvrsi fintu,bez presaedana.Prvo je povecala cenu grejanja tako sto je fiksni deo ukljucila u ceni po potrosnji,a sada tu povecanu cenu hoce da poveca sa 78 na 94 dinara,a na to da doda FIKSNI deo grejanja preko cele godine.
Sve to uz cinjenicu da je recimo gas pojeftinio od juna meseca za 23 posto.
Mi smo narod kao ovce za sisanje.
Ovakvkvu legalnu pljacku i samovolju treba traziti po belom svetu.
Sion Odgovori
Neka javna komunalna preduzeca smanje prvo broj radnika, jer svi mi znamo da ima viskova u javnom sektoru.
Samim tim ce smanjiti troskove.
u prolazu Odgovori
Kao sto rece @Pametnjakovic,sprecite Toplanu da nas urnise vise...sa kojekakvim troskovima van potrosnje.
makazar Odgovori
BOJKOT TOPLANE......svi na ulice kao u Nišu
imre Odgovori
Deco bezite sa prozora stize Maglaji
CENTAR1 Odgovori
Zaustavite Toplanu Vucicu pomagaj, tamo su se nasli najveci pljackasi nase sirotinje. Raskrlnkajte tu bandu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.