Komentara: 20
Pregleda: 3476

Gradsko veće neće podržati povećanje cena komunalnih usluga

02.10.2015. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Gradsko veće neće podržati povećanje cena komunalnih usluga

Iako su nadzorni odbori javnih komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija”, „Čistoća i zelenilo”, „Pogrebno” i „Dimničar” početkom septembra, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima i planovima i programima poslovanja preduzeća, doneli odluke o korekciji cena usluga i zahteve za povećanje cena dostavili nadležnom Sekretarijatu u lokalnoj samoupravi, koja je njihov osnivač, gradonačelnik Subotice Jene Maglai do daljeg neće dozvoliti tražena poskupljenja i te zahteve Gradsko veće, kao nadležni organ, neće uputiti Skupštini grada na davanje saglasnosti.

- Smatramo da u ovom trenutku nema osnova za povećanje cena komunalnih usluga. Inflacije skoro da i nema tako da javna preduzeća mogu da funkcionišu kvalitetno i da ispunjavaju svoje obaveze i prema osnivaču, i prema građanima, i sa postojećim cenama. Povećanje cena usluga je, inače, veoma složeno pitanje i na to koja će poskupljenja biti odobrena utiče mnogo činilaca, a jedan od njih je, svakako, teška materijalna situacija većine naših sugrađana - izjavio je gradonačelnik.

Za povećanje cena komunalnih usluga neophodna je saglasnost Skupštine grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 3476

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

javna preduzeća

gradsko veće

cene komunalnih usluga

povećanje cena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.