Komentara: 3
Pregleda: 3116

Neadekvatni uslovi u sali za fizičko vaspitanje

19.10.2015. u 19:20h
Izvor: RTV Yueco
Roditelji đaka Školskog centra sa domom učenika „Dositej Obradović“ pokrenuli su inicijativu za rešavanje višegodišnjeg problema fiskulturne sale. Kako bi pokušali da saniraju vlažne zidove i dotrajao pod, koji zdravstveno i bezbedno ugožavaju pohađanje nastave fizičkog vaspitanja, roditelji i profesori su pozvali stručnjake i predstavnike brojnih nevladinih organizacija da im se pridruže u stvaranju boljih uslova za decu sa smetnjama.
Neadekvatni uslovi u sali za fizičko vaspitanje

U fiskulturnoj sali, smeštenoj u podrumskom delu objekta Školskog centra „Dositej Obradovć“ učenici već godinama u otežanim uslovima pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja i izabrani sport.

Inicijativu za otklanjanje neadekvatnih uslova pokrenuli su roditelji, koji su pored stručnjaka za izvođenje radova, pozvali nevladine organizacije, investitore i građane da im se pridruže u stvaranju bolji uslova za izvođenje nastave. Ukoliko se pronađu zainteresovani investitori, izvođenje radova bi moglo da počne već tokom zimskog raspusta.

Neadekvatni uslovi u sali za fizičko vaspitanje

Rukovodstvo škole je obećalo da će tokom zimskog radova izvršiti i zamenu dotrajalog poda u fiskulturnoj sali. Novi pod će biti finansiran sredstvima Školskog centra.

Cilj je, da se prilikom opremanja sale, obezbede i rekviziti neophodni za sprovođenje preventivno-korektivnog rada, koji predstavlja obaveznu aktivnost koja doprinosi prevenciju motoričkih smetnji dece. Školski cenar sa domom učenika“Dositej Obradović“ pohađa 140 đaka predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3116

Povezana vest

Povezane teme

centar za slušno oštećena lica dositej obradović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.