Komentara: 1
Pregleda: 2995

Bolji uslovi u fiskulturnoj sali Školskog centra "Dositej Obradović"

10.02.2016. u 16:49h
Izvor: Subotica.com
Nastavu fizičkog vaspitanja, sportske aktivnosti i preventivno-korektivnan rad, đaci Školskog centra sa domom učenika „Dositej Obradović“ od početka drugog polugodišta pohađaju u mnogo boljim uslovima fiskulturne sale, koja je smeštena u podrumskom delu zgrade.
Bolji uslovi u fiskulturnoj sali Školskog centra "Dositej Obradović"

Kao što je pre tri meseca i najavljeno, tokom zimskog raspusta, započeto  je rešavanje višegodišnjeg problema sanacije fiskulturne sale.  Sredstavima Školskog centra „Dositej Obradović“ zamenjen je dotrali pod i okrečeni su zidovi, ali da bi učenici imali potpuno bezbedne uslove neophodno je još da se zamene prozori i da se ugradi ventilacioni sistem.

- Zamenjen je pod star više od tri decenije. Zaista je bilo neophodno renoviranje, jer su uslovi bili nehigijenski zbog velike vlage. Pokušali smo da rešimo problem, koliko smo mogli. Neophodno je još da se  zamene prozori, kao i da se ugradi ventilacioni sistem. Za nastavak radova, tražili smo sredstva od Grada Subotica, ali još čekamo odgovor-kaže pomoćnica direktora Školskog centra, Nataša Nimčević.

U toku su radovi i na adaptaciji stambene jedinice u školskom dvorištu, koja će biti namenjena radu sa predškolcima.

Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“ pohađa oko 130 dece predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, od kojih je čak 100 smešteno u internatu. Iako se nekada Školski centar bavio isključivo obrazovanjem i rehabilitacijom dece sa oštećenim sluhom, sada nastavu pohađaju učenici sa različitim razvojnim smetnjama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2995

Povezana vest

Povezane teme

centar za slušno oštećena lica dositej obradović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.