Komentara: 14
Pregleda: 4542

"Našu radost" pohađaće rekordan broj mališana od septembra

08.07.2020. u 11:30h
Izvor: TV Subotica
Preliminarne liste upisa dece u Predškolsku ustanovu "Naša radost" izašle su u ponedeljak, dok se konačni rezultati očekuju 24. jula. Iz ustanove kažu da je ove godine vladalo najveće interesovanje do sada, te će narednu školsku godinu pohađati rekordan broj mališana, njih 4.430, što je za stotinu više u odnosu na prethodnu.
"Našu radost" pohađaće rekordan broj mališana od septembra

"Našoj radosti" je ove godine putem eUprave pristilo 1.183 zahteva za upis dece koja do sada nisu pohađala vrtiće ove ustanove, od kog broja je oko 300 mališana ostalo na listi čekanja. Kako je nedavno otvoren još jedan objekat, mesta sada ima za oko 4.400 najmlađih sugrađana, odnosno za 106 dece više u odnosu na prethodnu godinu.

- Za jasleni uzrast se prijavilo 750 dece, za celodnevnim boravak negde oko 3.100, a za predškolski pripremni program 550 dece ćemo primiti ove godine. Vrlo smo zadovoljni načinom na koji je protekao upis, budući da smo radili elektronski način upisivanja, da smo svi bili u tome novi, ali smo zadatak uspešno savladali - kaže Veljko Vojnić, tehnički direktor "Naše radosti".

"Našu radost" pohađaće rekordan broj mališana od septembraPreliminarne liste za upis izašle su u ponedeljak, dok će konačne biti objavljene 24. jula. Rok za žalbe otvoren je do sredine meseca, a budući da je i dalje na snazi zabrana ulaska u službene prostorije i vrtiće za roditelje, primedbe se podnose isključivo telefonski ili putem elektronske pošte na komisijazaupis@gmail.com.

- Imaju pravo da upišu dete, a iz nekog razloga je došlo do greške, jer kada se radi sa tolikim brojem dece moguće je da Komisija, iako odgovorno radi, napravi neku grešku ili da je došlo do permutacije. Imaju rok do 15. jula da ulože žalbu, a konačna lista će, nakon što se obrade sve žalbe, biti istaknuta 24. jula - dodaje Vojnić.

Roditelji čija deca se po prvi put upisuju u vrtić, pre polaska u kolektiv, treba da prikupe zdravstveni list deteta i potvrdu da je dete uredno vakcinisano. Iz "Naše radosti" dodaju da još nemaju tačne informacije kako će rad ustanove biti organizovan od septembra, premda se on trenutno odvija sa kapacitetom popunjenim do 50 odsto, ali će svakako pratiti instrukcije Vlade, odnosno Kriznog štaba za postupanje sa decom i za rad u vrtićima.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4542
Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

upis u vrtiće

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.