Komentara: 40
Pregleda: 9443
Foto

Nastupi Koktel benda i Željka Šašića u okviru "Zavičajnih dana"

16.08.2019. u 16:38h > 19.08.2019. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, šesti po redu "Zavičajni dani" održaće se od 2. do 8. septembra u našem gradu, a kako najavljuju organizatori, obeležiće ih bogat kulturno-umetnički program zavičajnih udruženja iz Srbije i regiona, uz nastupe Koktel benda i Željka Šašića.
Nastupi Koktel benda i Željka Šašića u okviru "Zavičajnih dana"

Svečanom otvaranju manifestacije prethodiće književno veče u Gradskoj biblioteci u utorak, 2. septembra, kada će se održati promocija knjige "Kuda idu Srbi" prof. dr Jovana Marića. Narednog dana, 3. septembra, održaće se susret zavičajnih pisaca, takođe u Gradskoj biblioteci, dok će u večernjim časovima biti upriličen bogat kulturno-umetnički program u Velikoj većnici Gradske kuće u čast otvaranja "Zavičajnih dana".

- Ove godine će čast pripasti i biće ovenčana Poveljom zavičajnih udruženja Milica Bakrač, za koju možemo slobodno da kažemo da je posle Desanke Maksimović, Mire Alečković i Radmile Lazić, jedna od naših najpoznatijih pesnikinja - rekao je Borivoje Vukajlović, predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga.

Nastupi Koktel benda i Željka Šašića u okviru "Zavičajnih dana"

Manifestacija će i ove godine imati humanitarni karakter, te će u saradnji sa Crvenim krstom u sredu, 4. septembra, biti organizovano dobrovoljno davanje krvi, a potom će na Gradskom trgu biti upriličen nastup dečjih folklornih ansambala i horova, performans apatinskih mažoretkinja i etno tkanica, te koncert etno hora Muzičke škole "Petar Konjević" iz Sombora. U četvrtak, 5. septembra, održaće se Zavičajni festival sporta i Konferencija za bebe, dok će se u večernjim časovima talentovani mališani takmičiti za "Zlatni glas Subotice".

Ovogodišnje "Zavičajne dane" obeležiće i koncert pop grupe Koktel bend koji će se održati u petak, 6. septembra, dok će manifestaciju u subotu, 7. septembra, zatvoriti nastup Željka Šašića.

Zaista smo se trudili da dovedemo velika književna i muzička imena tako da program ima umetničku konotaciju, a da ne idemo previše u ono što bi se moglo nazvati površnost i šund. Kada smo priremali koncertni program, trudili smo se da to budu oni koji su najbolji, jer zaista imamo šta da ponudimo - objašnjava Tode Nikoletić, umetnički rukovodilac "Zavičajnih dana", dodajući da je glavni moto manifestacije "Različitost koja nas spaja". - Umetnost je najbolji način da izrazimo ono što nas određuje, a kada se u umetnosti uvažavamo, to je ono najdublje u šta možemo da uronimo i otkrijemo pravo lice jednog naroda. Zbog toga je veoma važno da se u kulturi prepoznajemo i da nas kultura određuje, jer kultura je ta koja veže ljude i koja nas motiviše da se pokažemo na najbolji mogući način, što je i svrha Zavičajnih dana.

Nastupi Koktel benda i Željka Šašića u okviru "Zavičajnih dana"

Manifestacija će se završiti u nedelju, 8. septembra, tradicionalnim Zavičajnim trunirom u fudbalu u Multipleks areni, gde će za učesnike turnira biti pripređen i nastup grupe Jandrino jato.

Program manifestacije

Ponedeljak,  2. septembar
19,00 časova, Čitaonica Gradske biblioteke
Promocija knjige prof. dr Jovana Marića „KUDA IDU SRBI“ 

Utorak, 3. septembar
10 časova, Čitaonica Gradske biblioteke - Susret zavičajnih pisaca
19 časova, Velika većnica Gradske kuće - Svečano otvaranje festivala (Učestvuju: Milica Bakrač, Hor „Serafim Sarovski“ , Hor „Mironosnice“, Jovana Mirović i Selena Pedić)

Sreda, 4. septembar
Od 8  do 11 časova, prostorije Crvenog krsta (Trg žrtava fašizma 3)
Dobrovoljno davanje krvi "Krv život znači"

17 časova, Gradski trg - Koncert "Pesmom ću ti reći" i nastup dečjih folklornih ansambala
19 časova, Gradski trg - Nastup dečjih horova
20 časova, Gradski trg - Apatinske mažoretkinje
20,30 časova, Gradski trg - Koncert "Etno tkanica”; Etno hor Muzičke škole „Petar Konjović“ Sombor

Četvrtak, 5. septembar
10 časova, Gradski trg - Zavičajni festival sporta
18 časova, Gradski trg - V Konferencija beba (Učestvuju: Predrag Vuković Peđolino, Tode Nikoletić, Branimir Rosić i Plesni studio "Mon Mirage")
20 časova, Gradski trg - Koncert "Zlatni glas Subotice" (Učestvuju: Bojana Radovanović,  Bojana Srdanović, Tamara Plavšić, Marija Mirović, Elena i Jana Crnomarković, Antonina Petković i Baletska škola “Raičević”)

Petak, 6. septembar
18 časova, Gradski trg - "Folklorna šarenica", Narodno folklorno stvaralaštvo
21 čas, Gradski trg - Koncert Koktel benda

Subota, 7. septembar
18,30 časova, Gradski trg - "Igra kolo i u kolu", Narodno folklorno stvaralaštvo
21 čas, Gradski trg - Koncert Željka Šašića i Ivane Stanić

Nedelja, 8. septembar
12 časova, Multipleks arena - Zavičajni turnir u malom fudbalu
19 časova, Multipleks arena - Koncert Jandrinog jata

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, program koji je predviđeno da se održi na Gradskom trgu, biće održan u fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić" i u Narodnom pozorištu na sceni "Jadran".

Izvor: Subotica.com
Najava 6. "Zavičajnih dana" Najava 6. "Zavičajnih dana" Najava 6. "Zavičajnih dana" Najava 6. "Zavičajnih dana" Najava 6. "Zavičajnih dana" Najava 6. "Zavičajnih dana" Najava 6. "Zavičajnih dana" Najava 6. "Zavičajnih dana"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 40
Pregleda: 9443
Povezane teme

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.