Komentara: 0
Pregleda: 2347

Nastup švedskog post rok benda "Dorena" u "Skladištu"

29.04.2013. u 13:38h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
U petak, 26. aprila 2013. godine u Omladinskom klubu “Skladište” pred velikim brojem mladih ljudi gostovao je elektro pop i post rok bend Dorena iz Švedske, u okviru promotivne koncertne turneje povodom objavljivanja njihovog novog albuma “Nuet”.
Nastup švedskog post rok benda "Dorena" u "Skladištu"

Subotičkim koncertom istovremeno je završena njihova evropska turneja koja je trajala čitave četiri nedelje i obuhvatala svakodnevne nastupe u brojnim evropskim gradovima od Švedske na severu do Grčke na jugu. Ulaz na koncert je bio slobodan.

Dorena - Nuet

Pop / Electronica / Post-rock - Geteborg, Švedska
Muzika za ljubav, snove, i tople letnje noći. Dorena pravi prelepi nostalgični post-rok, bez pretenzija.

"Nuet" je švedska reč za "sadašnjost", i kako sam naziv ukazuje, album se u velikoj meri bavi konceptom vremena. Pesme su pokušaji da se uhvate male stvari, kratki fragmenti. Bilo da to je misao, sećanje, dodir ili miris, Dorena uspeva u opisivanju tih fragmenata, tako što ih otelotvoruje u svojoj muzici. „Puno toga se dogodilo u ovih nekoliko godina od kako nam je poslednji album izašao“, kaže gitarista i pevač Kim Ruiz.

„Kako smo sazrevali, primetili smo da godine sve brže i brže proleću. Ove pesme su za nas način da zadržimo stvari koje bi inače bile iskrivljene sećanjem ili padom u zaborav.” Izdavanjem albuma “Nuet” Dorena označava novo poglavlje u svom radu. Još uvek je sveža i inovativna, ali sa bezvremenim osećajem, retko viđenim u okviru ovog muzičkog žanra. Organska i elekronska matrica zajedno u sonično prodornim pesmama uspevaju da izazivaju vreme, a rezultat je jednako srceparajući i srcezagrevajući.

Dorena je post-rok bend osnovan 2007. od strane petorice momaka koji žive u široj okolini grada Geteborga u Švedskoj. Članovi su svirali zajedno u raznim konstelacijama dok su pohađali srednju školu. Pre samog osnivanja Dorene, koje se desilo u jesen 2007, četiri od pet članova, bili su u jednom skrimo bendu. Kada je pevačica odlučila da napusti taj sastav, Kim je počeo da svira gitaru, a Simon je preuzeo bas gitaru. Bend čine: Kim Ruiz - gitara, vokal, Andreas Brandt - gitara, Robin Lindström - gitara, Simon Rohlén- bas, Jonatan Tikas - bubnjevi.

Diskografija:

  • 2008 - Holofon (samizdat)
  • 2008 - Dagsländan Demo
  • 2010 - About everything and more
  • 2013 - Nuet

www.myspace.com/dorenamusic
www.dorenamusic.com

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Nastup švedskog post rok benda "Dorena" Nastup švedskog post rok benda "Dorena" Nastup švedskog post rok benda "Dorena" Nastup švedskog post rok benda "Dorena" Nastup švedskog post rok benda "Dorena" Nastup švedskog post rok benda "Dorena" Nastup švedskog post rok benda "Dorena" Nastup švedskog post rok benda "Dorena"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2347
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.