Komentara: 1
Pregleda: 42752

Nastup Spartakovih hokejaša na turnirima u Hrvatskoj i Makedoniji

13.12.2016. u 14:59h
Izvor: Subotica.com
Prethodnog vikenda svoje nastupe na međunarodnoj sceni su imale selekcije Hokej kluba "Spartak" U12, U14 i seniori.
Nastup Spartakovih hokejaša na turnirima u Hrvatskoj i Makedoniji

Seniori su od 9. do 11. decembra nastupili na tradicionalnom međunarodnom turniru u Skoplju - "Skopje ICE Festival 2016" na kojem su nastupile četiri ekipe iz četiri države: Metalurg (Skoplje), Slavija (Ljubljana), Slavia (Sofija) i subotički Spartak.

Igralo se po principu svako sa svakim, u tri dana, i ekipa Spartaka koja je put glavnog grada Makedonije otišla u podmlađenom sastavu i sa samo dva treninga na ledu, nije uspela da zabeleži više od 3 časna poraza, od kojih je poslednji, u borbi za treće mesto na turniru, bio na penale posle nerešenog ishoda u regularnih 60 minuta utakmice.

Nastup Spartakovih hokejaša na turnirima u Hrvatskoj i Makedoniji

Ekipa Metalurga, koja je i osvojila turnir, je u svojim redovima imala po nekoliko stranaca iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, od kojih je najzvučnije ime u svakom slučaju bivši reprezentativac i igrač Medvešćaka (Švigir), dok je u ekipi Slavije iz Ljubljane nastupio i bivši reprezentativac njihove države i igrač italijanske extra lige (Ciglinečki).

Sastav HK "Spartak": Vidaković Igor, Velašević Miloš, Gergelj Danijel, Peter Alen, Dulić Uglješa, Kolarić Aleksandar, Nešić Mate, Kojić Miloš, Pavlović Filip, Okulić Slobodan, Dakić Srđan i Rackov Viktor. Trener: Parker Alex.

Selekcije U12 i U14 u nedelju u Delnicama (Hrvatska) su odigrale po dve utakmice u sklopu Regionalne lige.  Po rečim trenera Uroša Brestovca, posle dugačkog celonoćnog puta, stariji početnici i pioniri su uspeli da nađu snagu i da prikažu veliku želju i borbenost, koja im je donela po jednu pobedu i po jedan dostojanstven poraz, od realno kvalitetnijeg protivnika u ovom momentu.

Nastup Spartakovih hokejaša na turnirima u Hrvatskoj i Makedoniji

- Iako su svoje treninge na ledu počeli tek 3 dana pre odigravanja ovih utakmica, i to im je pomoglo da koliko toliko osete led i da pokažu da mogu da pariraju i igraju sa svim ekipama u regionu. Ostalo je još puno rada, jer je veliki broj golova, naročito na prvoj utakmici, primljen iz početničkih grešaka individualaca, zbog nedovoljne sigurnosti i rutine u rukama i pregledu igre. - dodao je Brestovac

Za obe ekipe su nastupili: Đukanović Luka, Sekulić Elena, Vučić Aleksa, Bukvić Nikita, Pećerić Slaven, Vučinić Vasilije, Feher Čongor, Feher Balint, Šandor David, Sudarević Luka, Vidaković Matej, Đorđević Aleksandar i Horvacki Igor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 42752
Povezane teme

hokej klub spartak

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.