Komentara: 2
Pregleda: 1766

Nastup simfonijskog orkestra "Odeon" u centru grada

28.08.2014. u 16:20h
Izvor: Subotica.com
Simfonijski orkestar "Odeon" iz Minhena, koji će nastupiti za Dan grada u Velikoj većnici, odsvirao je jutros na Trgu nekoliko kompozicija čime su želeli da pozovu sve sugrađane da posete njihov nastup, koji će ujedno biti prikazan i na velikom platnu u centru grada.
Nastup simfonijskog orkestra "Odeon" u centru grada

Oko desetak članova orkestra više od pola sata sviralo je uz pomoć duvačkih i gudačkih instrumenata na sunčanom satu i na taj način su pokušali da zainteresuju Subotičane da zastanu i pogledaju ovaj performans.

Dolazak simfonijskog orkestra finansirao je Geteov institut iz Minhena, jer ovakvi koncerti koštaju veoma mnogo, što gradovi kao što je Subotica, ne mogu da finansiraju.

Orkestar Odeon doputovao je u ponedeljak naveče u Suboticu sa svim članovima orkestra kao i pomoćnim osobljem, menadžerima i dirigentom. Na samom dolasku i pri prvim kontaktima videlo se da se radi o ljudima koji su veoma raspoloženi za dobru svirku u Subotici.

Nastup simfonijskog orkestra "Odeon" u centru grada

(foto: Ernest Hornok‎)

Već u utorak orkestar je počeo danas sa prvim probama za svečane koncerte povodom dana grada Subotice. To jutro oko 9 časova čuli su se prvi zvuci simfonijskog orkestra iz takozvane „Žute kuće“ Pedagoškog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku, gde su probe planirane do koncerata 29. i 31. avgusta.

Kada je orkestar zazvučao sugrađani su počeli da se okupljaju i znatiželjno raspituju šta se dešava u našem gradu i kada su koncerti ovog orkestra. To je bila najbolja reklama za koncerte i znak da se očekuje sjajna atmosfera na nastupima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1766

Povezana dešavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.