Komentara: 6
Pregleda: 1783
Foto

Nastavnici iz Poljske održali radionicu budućim zidarima u Politehničkoj školi

20.03.2024. u 11:39h
Izvor: Subotica.com
Nastavnici iz Poljske održali radionicu budućim zidarima u Politehničkoj školi

Profesori praktične nastave iz grada Riki, iz Poljske, održali su u Politehničkoj školi radionicu za đake u okviru koje su predstavili načine zidanja koji se primenjuju u njihovoj državi. 

- Cilj današnje radionice je razmena iskustava, upoznavanje sa tehnologijama koje se primenjuju u drugim državama, a sve u cilju unapređenja kompetencija, znanja i veština koje imaju učenici i nastavnici Politehničke škole - istakao je direktor ove škole, Iso Planić.

Nastavnici iz Poljske održali radionicu budućim zidarima u Politehničkoj školiĐaci koji se školuju za operatera osnovnih građevinskih radova ističu da je radionica bila korisna i dodaju da postoje razlike u zidanju kod nas i u Poljskoj.

Nastavnici iz Poljske održali radionicu budućim zidarima u Politehničkoj školi- Naučili smo mnogo toga od naših prijatelja iz Poljske. Školujem se za operatera osnovnih građevinskih radova, odnosno za tesara, zidara, armirača i betonirca - naveo je Vojin Strunjaš, đak Politehničke škole - Tokom školovanja sam savladao zidanje, postavljanje krovova i tesarske poslove koje najviše volim. Današnja radionica je bila veoma edukativna, mnogo toga novog sam naučio - dodao je Orhan Bunjaku.

Nastavnici iz Poljske održali radionicu budućim zidarima u Politehničkoj školiInače, današnja aktivnost je deo Erazmus+ projekta pod nazivom “Mobilnost nastavnika u stručnom obrazovanju i praksi”. 

- Imali smo priliku da budemo deo tima iz Srbije koji je  tri dana učestvovao u razmeni iskustava između tradicionalnog i savremenog  načina zidanja u Poljskoj  i u Srbiji. Tokom posete našoj školi, nastavnici iz Poljske su bili na časovima nacrtne geometrije, građevinskih konstrukcija, engleskog jezika, digitalne grafike i matematike. Na tim časovima su naši učenici prezentovali određene oblasti iz stručnih predmeta na srpskom i engleskom jeziku. Ovim projekat je deo promocije naše škole za upis  budućih učenika u Politehničku školu u Subotici - zaključili su iz Politehničke škole.

Izvor: Subotica.com
Erazmus+ projekat sa Politehničkom školom Erazmus+ projekat sa Politehničkom školom Erazmus+ projekat sa Politehničkom školom Erazmus+ projekat sa Politehničkom školom Erazmus+ projekat sa Politehničkom školom Erazmus+ projekat sa Politehničkom školom Erazmus+ projekat sa Politehničkom školom Erazmus+ projekat sa Politehničkom školom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 1783
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.