Komentara: 25
Pregleda: 6110

Nastavljena rekonstrukcija Mola na Muškom štrandu

12.09.2018. u 17:50h
Izvor: Subotica.com
Druga faza rekonstrukcije jednog od simbola jezera Palić, trebalo bi da bude završena u narednih 45 dana, čime će polovina Mola na Muškom štrandu biti potpuno obnovljena, dok bi druga polovina trebalo da bude rekonstruisana naredne godine.
Nastavljena rekonstrukcija Mola na Muškom štrandu

U sklopu redovnog finansiranja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za potrebe razvoja banjskog turizma na Paliću, obezbeđena su sredstva u iznosu od 5,8 miliona dinara za nastavak rekonstrukcije dva povezna dela Mola na Muškom štrandu. Radovi su započeli u ponedeljak, a rok za završetak predviđen je u narednih 45 dana.

- Radovi će podrazumevati demontažu starih i postavljanje novih fosni, kao i zamenu podkonstrukcije mola i nanošenje zaštitnog sloja na fosne kako bi se obezbedila dugotrajnost istih - kaže Ljubica Bertović, rukovodilac sektora za održavanje i razvoj preduzeća "Park Palić".

Nastavljena rekonstrukcija Mola na Muškom štrandu

Nastavljena rekonstrukcija Mola na Muškom štrandu

Prva faza rekonstrukcije Mola, koji je bio u veoma lošem stanju i potpuno nebezbedan za korišnjenje, započela je još u maju, kada su zamenjeni noseći stubovi, a potom i daske na najkritičnijem delu. Tada je rekonstrukcijom bilo obuhvaćeno oko 700 kvadrata, koliko će biti i u drugoj fazi obnove.

- Nastavkom radova realizovaće se drugih 700 kvadrata, te će polovina Mola biti u potpunosti rekonstruisana. Za drugu polovinu, trenutno je u pripremi projektno-tehnička dokumentacija, kako bi se naredne godine obezbedila sredstva za realizaciju projekta u celini. Imamo velike planove za Mol i želja nam je da ga vratimo u funkciju, pre svega, time što će biti bezbedan, a potom i da organizujemo neke od manifestacija na njegovom prostoru - dodaje Bertović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 6110
Povezane teme

Park Palić

rekonstrukcija palić

mol muški štrand

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.