Komentara: 44
Pregleda: 8134
Foto

Nastavljena obnova saobraćajnica, do kraja godine urediće se i biciklistička staza u Aleksandrovu

30.09.2020. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Obnova saobraćajnica u Subotici se nastavlja, a ove nedelje na redu je potez od Trga Sinagoge i Trga Jakaba i Komora do ulica Ištvana Sečenjija i Petefi Šandora. Radove na površini oko 7.000 metara kvadratnih izvodi kompanija "Vojput", a finansiraju se iz gradskog budžeta sa 17 miliona dinara.
Nastavljena obnova saobraćajnica, do kraja godine urediće se i biciklistička staza u Aleksandrovu

Osim što će saobraćajnice u Mesnoj zajednici "Centar 2" dobiti novi sloj asfalta, važnost ove deonice ogleda se u tome što predstavlja značajnu turističku destinaciju zbog blizine Sinagoge, objasnio je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

- S druge strane imamo Mlečnu pijacu, a tu je i Gimnazija "Svetozar Marković" koju pohađa oko 870 učenika, zbog čega je bilo neophodno da se sve ovo završi. Nakon asfaltiranja uradićemo horizontalnu signalizaciju, a na ostrvu kod Gimnazije, gde trenutno ima 22 parking mesta, obezbedićemo 34 parking mesta - rekao je Radivojević.

Nastavljena obnova saobraćajnica, do kraja godine urediće se i biciklistička staza u AleksandrovuZavršetak radova na ovoj deonici očekuje se sredinom sledeće nedelje, rekao je Vukoslav Vukoslavović, izvršni direktor kompanije "Vojput", te istakao da se radovi izvode tako da stanari imaju adekvatan pristup ulazima kuća i stambenih zgrada.

- Zahvaljujem se na razumevanju građanima, institucijama i lokalnoj samoupravi što nam je omogućila da priđemo i uradimo što kvalitetnije ove radove, jer nije jednostavno izmestiti saobraćaj iz centra grada, ali uspevamo i privešćemo kraju radove - poručio je Vukoslavović.

Nastavljena obnova saobraćajnica, do kraja godine urediće se i biciklistička staza u AleksandrovuNakon završetka ove deonice, mehanizacija će se premestiti u Štrosmajerovu ulicu, gde će se na strani Gradske kuće urediti trotoar i biciklistička staza u dužini od 230 metara. Potom će uslediti rekonstrukcija biciklističke staze u Mesnoj zajednici Aleksandrovo u dužini od 1,3 kilometara, dok je za kraj ostavljena bivša Gorenjska ulica, koja će dobiti novi asfalt u dužini od oko 700 metara.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na rekonstrukciji kolovoza u okolini Sinagoge Obilazak radova na rekonstrukciji kolovoza u okolini Sinagoge Obilazak radova na rekonstrukciji kolovoza u okolini Sinagoge Obilazak radova na rekonstrukciji kolovoza u okolini Sinagoge Obilazak radova na rekonstrukciji kolovoza u okolini Sinagoge Obilazak radova na rekonstrukciji kolovoza u okolini Sinagoge Obilazak radova na rekonstrukciji kolovoza u okolini Sinagoge Obilazak radova na rekonstrukciji kolovoza u okolini Sinagoge
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 8134
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

vojput

asfaltiranje

predrag radivojević

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

rehabilitacija saobraćajnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.