Komentara: 10
Pregleda: 4856

Nastavljaju se aktivnosti oko izgradnje biciklističke staze koja će povezati Suboticu, Ašothalom i Tompu

20.12.2018. u 17:40h
Izvor: Subotica.com
U okviru projekta "Opti-Bike", koji se realizuje u okviru prekograničnog programa sa Mađarskom, grad Subotica biće povezan sa Ašothalomom i Tompom sa 18 kilometara novih biciklističkih staza. U Plavoj sali Gradske kuće danas je održan prvi sastanak projektnog tima.
Nastavljaju se aktivnosti oko izgradnje biciklističke staze koja će povezati Suboticu, Ašothalom i Tompu

Cilj projekta  "Opti-Bike" je optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni, planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza. Projektom, čija je realizacija planirana do kraja septembra 2019. godine, predviđena je izgradnja biciklističkih staza u Tompi u dužini od 3,2 km, u  Ašothalomu u dužini od 6,9 kilometara, a u našem gradu blizu 8 kilometara staza.

- Do kraja godine raspisaćemo dve javne nabavke, jedna će se odnositi na izgradnju biciklističkih staza u Bačkim Vinogradima i na Kelebiji, a druga nabavka će se odnositi na izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističkih staza do 25 km koje planiramo u Subotici - rekao je Akoš Ujhelji, menadžer projekta i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede.

Ukupna vrednost projekta je 2,5 miliona dinara, od kojih je Evropska unija obezbedila 2,18 miliona, odnosno 85 odsto, dok su ostala sredstva obezbedile tri lokalne samouprave. Izgradnja novih biciklističkih staza, koje će dodatno povezati dve susedne zemlje, prema rečima gradonačelnika Tompe, Lasla Veha, olakšaće život građana u pograničnim mestima  i doprineće razvoju turističkih potencijala.

- Izgradnja staza je važna  jer mnogo ljudi iz Srbije radi u Tompi i Kelebiji, pa će im to olakšati dolazak na posao, zatim imamo zdravstvenu ustanovu i prodavnice te će građanima biti olakšan dolazak. Imamo još jedan projekat koji povezuje Bačalmaš, Tompu i Kelebiju, imamo nameru da kod Crkve Svete Ane napravimo mesto za odmor biciklista. Ovaj projekat je jako važan  i sa turističkog stanovišta - rekao je Veh.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 4856

Povezana vest

Povezane teme

biciklistička staza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.