Komentara: 17
Pregleda: 4335
Foto

Ulaganja u infrastrukturu u prigradskim naseljima od velike važnosti

12.09.2018. u 17:21h
Izvor: Subotica.com
Predstavnici Grada obišli su danas radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Nosa, kao i na izgradnji biciklističke staze na Horgoškom putu.
Ulaganja u infrastrukturu u prigradskim naseljima od velike važnosti

U naselju Nosa pri kraju je druga faza radova na proširenju vodovodne mreže. Vrednost radova, koje zajednički finansiraju Grad i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, je oko 13,2 miliona dinara.

- Postavljaju se cevi prečnika od 125 mm u dužini od 2,5 km. Očekujemo da će se oko osamdesetak novih potrošača priključiti na vodovodnu mrežu čime će se obezbediti veća pokrivenost naselja vodovodnom mrežom - rekao je Gligor Geler, stručni saradnik za procesni menadžment u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Ulaganja u infrastrukturu u prigradskim naseljima od velike važnosti

Nakon obilaska radova u naselju Nosa, predstavnici lokalne samouprave obišli su radove na izgradnji biciklističke staze, koja će povezati naselja Palić i Hajdukovo. Vrednost projekta, kojim je predviđena izgradnja staze u dužini od 1,5 km, je 13,5 miliona dinara a sredstva su zajednički obezbedili Grad Subotica i Ministarstvo privrede.

- Širina biciklističke staze je oko 2,2 m. Izvođač radova je kompanija „Vojput“, a radovi se izvode po projektovanoj dinamici- rekla je prilikom obilaska radova gradska menadžerka, Zagorka Panić dodajući da će i u narednom periodu prioritet Grada biti izgradnja biciklističkih staza - Plan Grada je da u narednom periodu izradi projektno-tehničku dokumentaciju. Negde oko 8 km staza ćemo izgraditi naredne godine. Planiran je nastavak biciklističke staze prema Bačkim Vinogradima sve do graničnog prelaza Ašothalom, kao i izgradnja duž Puta Edvarda Kardelja sve do Kelebije.

Ulaganja u infrastrukturu u prigradskim naseljima od velike važnosti

Ulaganjima u infrastrukturu u prigradskim naseljima, prema rečima zamenice gradonačelnika Timee Horvat, grad se dalje razvija a na taj način lokalna samouprava pokazuje i da joj je prioritet ravnomeran razvoj svih naselja, a ne samo užeg gradskog jezgra.

- Ovakvim projektima grad se širi, a i pokazujemo da vodimo brigu o prigradskim naseljima. Za nas, kao rukovodstvu Grada je veoma važno da pokažemo da uspešnim apliciranjem pokazujemo dobre rezultate. Vrednost ovih radova je izuzetno značajna, a Grad sa sopstvenim sredstvima učestvuje sa oko 30 do 50 odsto na svakom projektu -rekla je Timea Horvat.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na vodovodnoj mreži u Nosi i biciklističke staze na Paliću Obilazak radova na vodovodnoj mreži u Nosi i biciklističke staze na Paliću Obilazak radova na vodovodnoj mreži u Nosi i biciklističke staze na Paliću Obilazak radova na vodovodnoj mreži u Nosi i biciklističke staze na Paliću Obilazak radova na vodovodnoj mreži u Nosi i biciklističke staze na Paliću Obilazak radova na vodovodnoj mreži u Nosi i biciklističke staze na Paliću Obilazak radova na vodovodnoj mreži u Nosi i biciklističke staze na Paliću Obilazak radova na vodovodnoj mreži u Nosi i biciklističke staze na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 4335

Povezana vest

Povezane teme

biciklistička staza

uvođenje kanalizacije i vodovoda

rekonstrukcija biciklističke staze

vodovodna mreža

radovi na vodovodnoj mreži

renoviranje biciklističke staze

izgradnja biciklističke staze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.