Komentara: 6
Pregleda: 3108

Nastavljaju se aktivnosti na uređenju Vikend naselja, ove sedmice krčenje zaraslih površina

20.03.2023. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
U proteklih mesec i po dana preduzeće "Park Palić" preduzelo je brojne korake u cilju uređenja Vikend naselja.
Nastavljaju se aktivnosti na uređenju Vikend naselja, ove sedmice krčenje zaraslih površina

Između ostalog, utvrđeno je da se 195 objekata u Vikend naselju nalazi u privatnom vlasništvu, a da je 28 objekata potpuno ruinirano, zapušteno ili napušteno.

Uspeli smo da stupimo u kontakt sa većinom privatnih lica ili preduzeća koji imaju objekte u Vikend naselju, a kroz direktne susrete i sastanke, odnosno telefonske i pisane konsultacije razgovarali smo sa više od 30 vlasnika nelegalnih, zapuštenih ili ruiniranih objekata - objašnjavaju iz preduzeća "Park Palić"Tokom ovih razgovora, građani su najčešće raspitivali oko toga da li je objekat namenjen za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje, odnosno da li postoji mogućnost za legalizaciju objekata, kao i da li postoji mogućnost za otkup zemljišta na kom se objekat nalazi.

Nastavljaju se aktivnosti na uređenju Vikend naselja, ove sedmice krčenje zaraslih površinaNastavljaju se aktivnosti na uređenju Vikend naselja, ove sedmice krčenje zaraslih površinaIz nadležnog preduzeća najavljuju nastavak ovih aktivnosti koje imaju za cilj pravno, urbanističko i infrastrukturno uređenje Vikend naselja i najavljuju početak akcije krčenja zaraslih površina.

- Akcija će početi tokom ove nedelje i realizujemo je u saradnji sa JP "Palić-Ludaš" čiji zaposleni će krčiti i odvoziti šiblje i drugo rastinje - kažu iz ovog preduzeća - Nastavljamo i sa daljom parcelizacijom novih pet blokova. Do sada je izvršena parcelizacija za 30 blokova, a uslovi za parcelizaciju su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 3108
Povezane teme

Park Palić

vikend naselje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.