• Pregleda: 5870

Nastavlja se izgradnja Narodnog pozorišta (4. faza)

Predstavnici grada Subotice i „SMB gradnje” d. o. o. iz Subotice, ovlašćenog člana konzorcijuma u čijem sastavu su i MPP „Jedinstvo” Sevojno, „Cim gas”, „Yumol”, „Rotel” i „DG company”, svi iz Subotice, potpisali su Ugovor o javnoj nabavci – nastavak adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici - četvrta faza, stoji u saopštenju Kabineta gradonačelnika
Nastavlja se izgradnja Narodnog pozorišta (4. faza)

Radovi su ugovoreni na osnovu sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke i saglasnosti koju je Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dao gradu Subotici za sprovođenje postupka javne nabavke.

Konzorcijum „SMB gradnja” je, kao izvođač, na otvoreni postupak sa prethodnim obaveštenjem koji je grad Subotica, kao naručilac, sproveo na osnovu Zakona o javnim nabavkama i poziva za podnošenje ponuda za nabavku radova – nastavak adaptacije, ekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, 13. oktobra 2014. godine dostavio ponudu koja u potpunosti ispunjava sve uslove iz konkursne dokumentacije.

Grad Subotica je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama doneo odluku o dodeli ugovora za predmetne radove 29. oktobra 2014. godine. Vrednost ugovorenih radova iznosi 70.643.564,84 dinara, bez PDV-a, odnosno 84.772.277, 81 dinara sa PDV-om.

Rok za izvođenje radova je 140 dana (rok ne može biti duži od 150 kalendarskih dana), računajući od dana uvođenja u posao. U dogovoru sa izvođačem, radovi bi trebalo da počnu 17. novembra 2014. godine.

U okviru četvrte faze radova na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, predviđeno je da se urade radovi na izgradnji i pokrivanju krova, spoljašnja stolarija, radovi na fasadi i deo zanatskih radova, na starom delu objekta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

21
ffilozoff Odgovori
Kako Vas nije sramota da lazete GRADJANE SUBOTICE??? Leto je proslo,to se radi leti,a tako je i obecao gradonacelnik!!! Pravicete KROV od 17 novembra kad prognoziraju sneg??????? DNO-DNA!
Always Ultra Odgovori
Mogu da dovedu Kuceru i Kasu da rukovode tim radovima. Mislim - radova ne mora ni da bude ali da primaju platu.
Inace zna se - malo lupkanja i tupkanja , doruckovanja na poslu te lepljenja plakata na trosnoj ogradi i ode 8 miliona evra za cas posla.
I gde se to radovi pocinju u zimu i zavrsavaju u zimu ??
Vesko Odgovori
Bas dobar pocetak za izgradnju cetvrte faze pozorista. Bolje nije moglo. Svakako nije
porblem, nece se morati placati grejanje, a na prolece bice pozoriste na otvorenom, a
zasad imamo pozoriste u Gradskoj kuci.
fsb Odgovori
mnogo lepa vest... 4 faza,5,6,10
SALEM 1692 Odgovori
140 dana je rok za izvodjenje radova,cini mi se da cu 'posetiti' to pozoriste u 3014 godini!
earthworker Odgovori
sta ja znam, danas pre podne udjem u gradsku kucu a ono nema struje svi nesto tumaraju po mraku.
Antal Odgovori
isti su sa bazena na prozivci najskupljega bazena na svetu.lepo.bice i voda da ide iz zida kao u teretani. Pastore gospodine dali vidite ovo
Dejan Odgovori
Dobro je,do 2050te ce biti gotovo,kad u pozoriste i u grad vec budemo izlazili na Mars...
Salašar Odgovori
bolje ikad nego nikad bitno je da se pokrije da nebi skelet propadao,kada smo počeli ovakav mega projekat daj bože da ga završimo a koje kriv to je sada prazna priča biće veći problem kada ga zavešimo koliko će koštati održavanje objekta jer teško da će poslovni prostori pokriti troškove održavanja,jer po nekim procenama ovakav objekat je za grad od 300.000.00 ljudi
ksenija Odgovori
Haha, ponovo smb gradnja. Koliko sam cula demokrate i dalje rade pregovore.
Uvek u pravu Odgovori
Na ovoj jadnoj građevini su se izredali mnogi kao na nekoj k...i i ko zna koliko će još biti izvođača.
@ksenija Odgovori
Opasne te demokrate kako kazes,dve godine u totalnoj opoziciji a opet rade?!! A je li da li si razmisljala da nije mozda problem u tebi( vama)? Ako uopste mozes da razmisljas botu
@luka Odgovori
Ja kada sam ti onomad govorio da si najobicniji luzer ljutio si se! Luzeruuuuu propali
tapancs Odgovori
osecam da ce za 100 godina pisati:FAZA 104 IZGRADNJE NARODNOG POZORISTA
MUSA KURTOVIC Odgovori
sto su to pozoriste uopste dirali. samo da se eventualno promenio krov, malo ukrecila fasada i mozda pokoja intervencija unutra. ovako ga nece nikada zavrsiti. ako pozivim jos 50 godina dal cu uspeti videti pozoriste zavrseno.
ludi stipan Odgovori
da sam sam zidao, zavrsio bih prosle godine
luka Odgovori
sve sto sam govorio se obistinilo, razmisli o tome. ljutio ???? na koga ??? na olos ??? nema sanse. gubitnik je neko, tuku kompleksi , a.ps. a vidim i gumica za brisanje radi.
Ada Odgovori
Joj ajde vise zavrsite to pozoriste. Sramota je koliko vam izgradnja vec traje
ksenija Odgovori
Vidim da je neke iskomplaksirane osobe(koje nemaju hrabrosti se ni potpisati)pogodio moj komentar, istina pogadja. Jos nisu svi pocisceni demokratski kerici!!!
ka Odgovori
Fond za kapitalna ulaganja ove godine 2014 nije dobila ni dinar a izgleda da neće ni dobiti. Pitam se iz kojih sredstav će nastaviti izgradnju. Informacija iz izvešataja, pokrajinskih dokumenata. Ako treba mogu dokazati.
024 Odgovori
Bravo stigli..ste do 4 faze od ukupno 589 ..samo napred (kad zavrsite ljudi ce ziveti na drugim planetama..kako se odvija dinamika izgradnje)....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.