Komentara: 31
Pregleda: 16475
Video
Foto

Nastavlja se investiranje u Palić

29.03.2017. u 17:43h
Izvor: Subotica.com
Uoči nove turističke sezone na Paliću, završeni su radovi na izgradnji novih pešačkih staza, a postavljen je i nov mobilijar. To je samo deo investicija na Paliću, za koje je ove godine planirano  preko 130 miliona dinara.
Nastavlja se investiranje u Palić

Prilikom obilaska novih trotoara u Ulici Jožefa Hegediša i Splitskoj aleji, kao i staze kod peščane plaže gradonačelnik Bogdan Laban je rekao da to samo deo  planiranih investicija, koje su obezbeđene zahvaljujući saradnji sa pokrajinskim i republičkim nivoom vlasti.

- Planiramo da nastavimo sređivanje Velikog parka na Paliću gde će biti isto novih trotoara. Kompletan park će biti rešen. Veliku terasu ćemo završiti, biće urađena klimatizacija a planirana su sredstva i za Letnju pozornicu. U ovih 15 dana dolaze nam nadležni iz Ministarstva poljoprivrede i Sekretarijata za zaštitu životne sredine, koji će nam pomoći u rešavanju ekoloških problema ne samo na Paliću, nego i na Ludaškom jezeru i okolini. Dogovorili smo se i da pomognu oko ZOO vrta, koji će dobiti novu zgradu prihvata za životinje, čija je vrednost oko 35 miliona. Sve životinje koje budu  zaplenjene na granici i u našoj regiji biće smeštene u ZOO vrtu. Nastojaćemo zajedno sa državnim sekretarom za zaštitu životne sredine da rešimo i druge stvari poput ograde, novih volijera, kao i da nam pomognu oko samog sređivanja priobalja - kaže gradonačelnik Bogdan Laban.

Za izgradnju trotoara i pešačkih staza, iz republičkog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od 9, 5 miliona dinara, dok je Pokrajina za nastavak rekonstrukcije Velike terase i popločavanja staza u Velikom parku obezbedila 77,5 miliona dinara.

Nastavlja se investiranje u Palić

Nebojša Daraboš, direktor preduzeća „Park Palić“ i Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice

Nastavlja se investiranje u Palić

- Jedan deo novca će otići na potpunu klimatizaciju Velike terase koja je neophodna da bi mogli mnogo više dešavanja da organizujemo u tom prostoru. Otvorićemo i desni ulaz u objekat Velike terase, sredićemo ga, jer se do sada ulazilo samo na levi ulaz. Drugi deo investicije će ići u nastavak popločavanja staze u Velikom parku, od Velike terase pa do centra Palića. Potpuno ćemo popločati najširu stazu na Paliću i određene bočne staze. Planiramo da završimo radove do septembra ove godine. Za Letnju pozornicu sredstva su obezbeđena u iznosu od 10 miliona dinara, krenućemo u raspisivanje javne nabavke, a plan nam je da završimo sve do kraja juna, da bismo planirane manifestacije mogli da održimo - kaže Nebojša Daraboš, direktor preduzeća „Park Palić“.

Izvor: Subotica.com

Obilazak saniranih trotoara na Paliću i novoizgrađene pešačke staze pored jezera

Obilazak saniranih trotoara na Paliću i novoizgrađene pešačke staze pored jezera Obilazak saniranih trotoara na Paliću i novoizgrađene pešačke staze pored jezera Obilazak saniranih trotoara na Paliću i novoizgrađene pešačke staze pored jezera Obilazak saniranih trotoara na Paliću i novoizgrađene pešačke staze pored jezera Obilazak saniranih trotoara na Paliću i novoizgrađene pešačke staze pored jezera Obilazak saniranih trotoara na Paliću i novoizgrađene pešačke staze pored jezera Obilazak saniranih trotoara na Paliću i novoizgrađene pešačke staze pored jezera Obilazak saniranih trotoara na Paliću i novoizgrađene pešačke staze pored jezera
Pogledaj ostale fotografije

Proleće na Paliću

Proleće na Paliću Proleće na Paliću Proleće na Paliću Proleće na Paliću Proleće na Paliću Proleće na Paliću Proleće na Paliću Proleće na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 nedelje
Komentara: 31
Pregleda: 16475
Povezane teme

palić

jezero palić

Park Palić

banja palić

mz palić

nebojša daraboš

bogdan laban

uređenje palića

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.