• Pregleda: 851

Nastavlja se ciklus predstavljanja mladih filmskih reditelja

U okviru projekta "Filmy", mladi reditelj animiranih filmova Mihajlo Dragaš biće predstavljen subotičkoj publici u petak, 22. marta, u Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu, s početkom u 19:45 časova. Ovom prilikom, publika će moći da pogleda pet njegovih kratkometražnih filmova, među kojima je i pretpremijerno prikazivanje filma "Smrt Majke Jugovića".
Nastavlja se ciklus predstavljanja mladih filmskih reditelja

Mihajlo Dragaš je rođen 1991. godine u Čapljini, a trenutno živi i radi u Boru. Završio je osnovne i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, smer animacija, s prosečnom ocenom 10. Dobitnik je nagrade Mangelos za mlade umetnike, Gran Pri nagrade za film "Iskon" na Martovskom festivalu u Beogradu, kao i Zlatne plakete za najbolji animirani film "Vis Dubium". Nedavno je završio svoj novi film "Smrt majke Jugovića", koji je podržan na konkursu Filmskog centra Srbije.

U Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu (drugi ulaz, svečana sala) u petak, 22. marta, biće prikazani njegovi kratkometražni filmovi "Sizif nosi Sizifa" (2013, 8 minuta i 7 sekundi), "Vis Dubium" (2014, 6 minuta i 48 sekundi), "Iskon večna duša" (2015, 14 minuta i 8 sekundi), "Nula - Silazak u prah" (2017, 6 minuta i 16 sekundi), kao i "Smrt Majke Jugovica" (2019, 13 minuta i 45 sekundi), koji će biti pretpremijerno prikazan u našem gradu.

U okviru projekta "Filmy", čiji je cilj promocija i afirmacija filmske umetnosti u prekograničnom regionu, u Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu ukupno će biti predstavljeno šest mladih filmskih reditelja iz Srbije. U prethodnom periodu, predstavljeni su reditelji Sead Šabotić, Dušan Zorić, Nemanja Vojinović i Maša Šarović, a u periodu od sredine marta do kraja aprila, sugrađani će biti u prilici da upoznaju preostala dva mlada reditelja, pogledaju njihove kratkometražne i dugometražne dokumentarne, animirane ili igrane filmove i da razgovaraju s njima nakon projekcija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.