Komentara: 20
Pregleda: 5850

Nastavlja se asfaltiranje ulica po planu razvoja putne infrastrukture

22.03.2024. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Nastavlja se asfaltiranje ulica po planu razvoja putne infrastrukture

Dolaskom lepšeg vremena stvorili su se uslovi da se intenzivnije krene u planirane radove na drumskoj infrastrukturi, kako kroz asfaltiranje, tako i saniranje deonica ali i "krpljenje" rupa koje su se otvorile tokom zime, posebno na delovima puta gde je pojačana upotreba saobraćajnica za potrebe kako putničkog tako i teretnog saobraćaja.

Nastavlja se asfaltiranje ulica po planu razvoja putne infrastruktureNastavlja se asfaltiranje ulica po planu razvoja putne infrastrukture

KAKO NA NAJJEDNOSTAVNIJI I BRŽI NAČIN DO ASFALTA U ULICI? Nerešeni imovinsko-pravni odnosi najčešća su prepreka na putu od izrade planskog dokumenta do asfaltiranja ulice, poručuju iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. Nadležni objašnjavaju da, u zavisnosti od slučaja, ova procedura može potrajati i nekoliko godina, te dodaju da se postupak može znatno pojednostaviti ukoliko se građani odreknu dela svojih parcela u korist Grada.

Samo u martu u više gradskih i prigradskih naselja asfaltirano je i uređeno više ulica, među kojima su ulice Pere Tumbasa Haje i Užičke (MZ "Ker"), Cvetna (Radanovac), Josipa Zelića (Aleksandrovo), Matka Vukovića (Tavankut) , Školska (Hajdukovo) dok je juče počelo postavljanje asfalta u Ulici Ernesta Kuna (Železničko naselje), kao i Ljermontova na Makovoj sedmici o kojoj smo nedavno izveštavali. Takođe u toku su ili završeni radovi na proširenju ulica Proleterskih brigada, Kizur Ištvana i 51. divizije, od Majšanskog puta do Jovana Mikića

Dok traju radovi po planu razvoja u Javnom preduzeću za upravljanje putevima i stanovanje uveliko se radi i na pripremi projektno - tehničke dokumentacija za još dvadesetak ulica koje bi trebalo da budu sređene do kraja godine.

Postoji tačno utvrđena procedura koja se mora ispoštovati kako bi neka ulica postala kandidat za izradu tehničke dokumentacije, a potom i za asfaltiranje. Izrada planskog dokumenta je prvi korak ka tom cilju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 5 dana
Komentara: 20
Pregleda: 5850

Povezana vest

Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.