• Pregleda: 6326

Nastava iz fizičkog na bazenu

Zahvaljujući saradnji lokalne uprave i Sportsko-rekreativnog centra „Prozivka”, rešen je problem Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević”, koja nema prostor za održavanje nastave iz predmeta fizička kultura.
Nastava iz fizičkog na bazenu

Na današnjoj press konferenciji dr Etela Jerinić, član Gradskog veća za obrazovanje, Nemanja Simović, član Gradskog veća za sport, Igor Bem, direktor Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević” i Boris Vugdelija, upravnik SRC “Prozivka” saopštili su medijima da je dogovoreno da se od novembra do februara nastava održava u prepodnevnim časovima u SRC “Prozivka”.

Učenici će dolaziti u grupama, u pratnji dva nastavnika, a u toku boravka u ovom objektu će biti odvojeni od drugih korisnika bazena. Za sigurnost učenika će, pored profesora, biti zaduženi i spasioci na bazenu u SRC “Prozivka”.

Osim bazena, za nastavu fizičke kulture, koristiće se i renovirani tereni u Prvomajskoj ulici, gradsko klizalište na Stadionu malih sportova i stonoteniska sala u Hali sportova.

Sredstva neophodna za zakup bazena i ostalih sportskih objekata obezbedila je lokalna samouprava

Izvor: SuMedija

povezane teme

9
city woman Odgovori
Zašto samo ekonomska škola? Treba svi srednjoškolci da imaju barem povremeno časove plivanja. Za to vreme može da se ustupi neka sala od drugih srednjih škola za druge sportove.
Molim ostale direktore srednjih škola i nadležne u lokalnoj samoupravi da se angažuju da deca imaju što raznovrsnije fizičko vaspitanje.
laza magistrala Odgovori
od ekonomske do bazena ima 20 minuta, ako pozuris, znaci od novembra do februara (najladniji mjeseci) ima da se posmrzavamo ko žene i možemo dobiti pjegavi tifus. A ima i učenika koji možda neče da dodžu. *** cenzurisano ***... Msm stvarno sramota...
. Odgovori
Stvarno ne znam sta tu ima lose ja ove godine krecem u prvi razred ekonomske i mislim da je do pravo resenje za fizicko vaspitanje.
SALEEE Odgovori
I meni je ovo bezveze, mozda jednom u mesec dana, kad nije zima toliko, ali sto je rekao laza, ima da se posmrzavamo, i daleko je majku mu, po meni zimi na klizanje da nam srede, besplatno, to nam je blizu, a u prolece moze bazen
kikiriki Odgovori
E pa Lazo tebi ako je hladno obuci vunene čarape ispod opanke,a kao zagrevanje možeš do bazena trkom za desetak minuta.Dvadeset minuta intenzivnog plivanja za svakog amatera dosta,i taman do kraja odmora stižeš nazad na čas.
sanja Odgovori
Hvala bogu sto su moji djacki dani prosli! Dosta su me terali da igram sportove za koje uopste namam smisla, da sam morala jos i u prljavi javni bazen da ulazim, u kupacam pred celim razredom, mislim da bih umrla.
laza magistrala Odgovori
gospodine Kikiriki, ja ne nosim opanke nego patofne. Idem u ekonomsku i ne znam da plivam. A dobijem li pjegavi tifus, tužiću školu, neču da umrem na đačkoj dužnosti...
bivsi ucenik Odgovori
Ovo je sjajno, obzirom na to da Ekonomska skola nema salu u sklopu skolske zgrade, svejedno se na casove fizickog vec godinama islo u Frankopansku, a da ne govorim o uslovima koji su u toj sali...
majka Odgovori
Kako to da je za neke skole obezbedjen novac a neke moraju da placaju...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.