Komentara: 12
Pregleda: 3866

"Naša radost" spremna za prijem mališana, dosadašnje mere ostaju na snazi

20.08.2020. u 13:16h
Izvor: Subotica.com
Predškolsku ustanovu "Naša radost" od 1. septembra pohađaće rekordan broj mališana, njih oko 4.430, što je za stotinu više u odnosu na prethodnu godinu. Osim manjih izmena u pogledu odvijanja adaptacije dece koja se po prvi put odvajaju od roditelja, mere koje su na snazi još od maja, nastaviće da se primenjuju i u novoj školskoj godini.
"Naša radost" spremna za prijem mališana, dosadašnje mere ostaju na snazi

Tako će roditelji, čiji mališani po prvi put kreću u vrtić, morati da pribave potvrdu pedijatra da je dete uredno pregledano i vakcinisano, a preporuke da pre dovođenja deteta u vrtić izmere temperaturu sebi i mališanima, te da ih vaspitačima predaju na ulazu u objekat, ostaju na snazi i od 1. septembra, objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor "Naše radosti".

- Izmenu ćemo imati samo kod najmlađih grupa, odnosno beba koje treba da se adaptiraju na odvajanje od roditelja. Ovi roditelji će ulaziti u objekat i za njih smo napravili raspored po manjim grupama, a kako adaptacija dece traje nekoliko dana, sa jednom grupom roditelja će se raditi dva-tri sata, nakon toga sa drugom grupom, trećom, sve dok sva deca ne prođu kroz adaptaciju da mogu da borave u vrtiću bez roditelja - objašnjava Vojnić, dodajući da predškolska ustanova nije dobila nove instrukcije od nadležnog Ministarstva. - Kako je primetan pad broja zaraženih na nivou republike, moguće je da će se nešto menjati i da će Ministarstvo prosvete doneti neku novu instrukciju, ali za sada nemamo nikakvih naznaka. Nastavićemo da se pridržavamo svih mera koje smo dobili još u maju, a to je da se prilikom dolaska u vrtić deci meri temperatura, da ulaze preko dezobarijere i da im se odmah peru rukice, a dokle god nam vremenski uslovi budu dozvoljavali, gledaćemo da deca što više vremena provode napolju, na otvorenom, ne mešajući se sa decom iz drugih grupa.

Ista pravila važiće i za zaposlene u predškolskoj ustanovi, koji prilikom rada sa roditeljima i decom koriste zaštitnu opremu, odnosno masku, rukavice, vizir i radnu uniformu, kako bi mogućnost eventualnog zaražavanja i širenja infekcije izazvane korona virusom sveli na minimun, dok su higijenski nadzor i dezinfekcija prostora pojačani u svih 50 objekata ustanove.

- Do sada nismo imali nijedan slučaj zaraze u vrtićima i nadamo se da će tako i ostati. Takođe, nedavno nam je u kontroli bila i epidemiološka služba, koja je jako zadovoljna načinom i strogoćom s kojom primenjujemo sve propisane mere, jer nam je cilj da zaštitimo svu decu, ali i njihove roditelje i ukućane od zaražavanja - dodaje tehnički direktor.

Predškolsku ustanovu "Naša radost" od 1. septembra trebalo bi da pohađa rekordan broj mališana, njih oko 4.430, a kako naš sagovornik ističe, ne očekuje se da će već prvog dana svi roditelji doneti decu, već da će se vrtići postepeno puniti, u skladu s daljim razvojem epidemiološke situacije.

- Kad počne školska godina, imaćemo jasniju sliku i tada ćemo znati o kojem broju dece je tačno reč. Naša preporuka je i dalje da roditelji, koji nemaju preveliku potrebu da dete ostave u vrtiću, još malo sačekaju da se epidemiološka situacija stabilizuje, a mi se nadamo da ćemo već u septembru moći normalnije da radimo - poručuje Vojnić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 3866
Povezane teme
Naša Radost Subotica veljko vojnić naša radost predškolska ustanova naša radost PU Nasa Radost polazak u vrtić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.