Komentara: 12
Pregleda: 5699

"Naša radost" spremna za prijem mališana, dosadašnje mere ostaju na snazi

20.08.2020. u 15:16h
Izvor: Subotica.com
Predškolsku ustanovu "Naša radost" od 1. septembra pohađaće rekordan broj mališana, njih oko 4.430, što je za stotinu više u odnosu na prethodnu godinu. Osim manjih izmena u pogledu odvijanja adaptacije dece koja se po prvi put odvajaju od roditelja, mere koje su na snazi još od maja, nastaviće da se primenjuju i u novoj školskoj godini.
"Naša radost" spremna za prijem mališana, dosadašnje mere ostaju na snazi

Tako će roditelji, čiji mališani po prvi put kreću u vrtić, morati da pribave potvrdu pedijatra da je dete uredno pregledano i vakcinisano, a preporuke da pre dovođenja deteta u vrtić izmere temperaturu sebi i mališanima, te da ih vaspitačima predaju na ulazu u objekat, ostaju na snazi i od 1. septembra, objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor "Naše radosti".

- Izmenu ćemo imati samo kod najmlađih grupa, odnosno beba koje treba da se adaptiraju na odvajanje od roditelja. Ovi roditelji će ulaziti u objekat i za njih smo napravili raspored po manjim grupama, a kako adaptacija dece traje nekoliko dana, sa jednom grupom roditelja će se raditi dva-tri sata, nakon toga sa drugom grupom, trećom, sve dok sva deca ne prođu kroz adaptaciju da mogu da borave u vrtiću bez roditelja - objašnjava Vojnić, dodajući da predškolska ustanova nije dobila nove instrukcije od nadležnog Ministarstva. - Kako je primetan pad broja zaraženih na nivou republike, moguće je da će se nešto menjati i da će Ministarstvo prosvete doneti neku novu instrukciju, ali za sada nemamo nikakvih naznaka. Nastavićemo da se pridržavamo svih mera koje smo dobili još u maju, a to je da se prilikom dolaska u vrtić deci meri temperatura, da ulaze preko dezobarijere i da im se odmah peru rukice, a dokle god nam vremenski uslovi budu dozvoljavali, gledaćemo da deca što više vremena provode napolju, na otvorenom, ne mešajući se sa decom iz drugih grupa.

"Naša radost" spremna za prijem mališana, dosadašnje mere ostaju na snaziIsta pravila važiće i za zaposlene u predškolskoj ustanovi, koji prilikom rada sa roditeljima i decom koriste zaštitnu opremu, odnosno masku, rukavice, vizir i radnu uniformu, kako bi mogućnost eventualnog zaražavanja i širenja infekcije izazvane korona virusom sveli na minimun, dok su higijenski nadzor i dezinfekcija prostora pojačani u svih 50 objekata ustanove.

- Do sada nismo imali nijedan slučaj zaraze u vrtićima i nadamo se da će tako i ostati. Takođe, nedavno nam je u kontroli bila i epidemiološka služba, koja je jako zadovoljna načinom i strogoćom s kojom primenjujemo sve propisane mere, jer nam je cilj da zaštitimo svu decu, ali i njihove roditelje i ukućane od zaražavanja - dodaje tehnički direktor.

"Naša radost" spremna za prijem mališana, dosadašnje mere ostaju na snazi

Predškolsku ustanovu "Naša radost" od 1. septembra trebalo bi da pohađa rekordan broj mališana, njih oko 4.430, a kako naš sagovornik ističe, ne očekuje se da će već prvog dana svi roditelji doneti decu, već da će se vrtići postepeno puniti, u skladu s daljim razvojem epidemiološke situacije.

- Kad počne školska godina, imaćemo jasniju sliku i tada ćemo znati o kojem broju dece je tačno reč. Naša preporuka je i dalje da roditelji, koji nemaju preveliku potrebu da dete ostave u vrtiću, još malo sačekaju da se epidemiološka situacija stabilizuje, a mi se nadamo da ćemo već u septembru moći normalnije da radimo - poručuje Vojnić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5699
Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

polazak u vrtić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.