Komentara: 12
Pregleda: 5615

Narodno Pozorište - „Probićemo led“

27.02.2012. u 16:37h
Izvor: Magyar Szó
Narodno Pozorište - „Probićemo led“

Predsednik anketnog odbora za ispitivanje činjenica o rušenju i izgradnji zgrade Narodnog pozorišta u Subotici Čaba Šepšei ocenio je da neće biti dovoljna predviđena dva meseca za rad, odnosno rok do 9. aprila, da bi ovaj odbor došao do rezultata. – I pored toga, čini nam se da možemo da probijemo led i ukažemo na put, da bi sledeća gradska vlast, odnosno gradska skupština mogla da nastavi ono što smo mi započeli. Mi ćemo sa naše strane ukazati na određene činjenice i predočiti pisani izveštaj skupštini koja treba da raspravlja o njemu i da ga prihvati. Ne znamo da li će do toga i doći, jer do izbora neće biti redovnog zasedanja, ali će ga valjda raspraviti na eventualnim vanrednim - rekao je Šepšei.

Predsednik anketnog odbora, koji je inače iz redova Demokratske stranke vojvođanskih Mađara, kratkoću roka za rad uoči izbora obrazložio je činjenicom što su „nažalost tek sada uspeli da na sednici gradske skupštine prikupe dovoljno glasova za formiranje odbora“. Prema njegovim rečima, od ukupno sedam odborničkih grupa u lokalnom parlamentu pet je u anketni odbor delegiralo po jednog člana, a Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka naveli su da ne žele da daju svoje članove u anketni odbor.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 5615

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

komisija za Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.