Komentara: 4
Pregleda: 5770

Napravite svoj selfie u stilu secesije

05.06.2014. u 17:39h
Izvor: Subotica.com
Subotica se ove godine priključuje obeležavanju Svetskog dana secesije i jednim zanimljivim foto konkursom pod nazivom: Secesija selfie (Secesija i ja).
Napravite svoj selfie u stilu secesije

Propozicije foto konkursa Secesija (Art Nouveau – Selfie) su veoma jednostavne. Potrebno je da snimite fotografiju na kojoj ste Vi i Vaša omiljena zgrada, detalj, enterijer, predmet, slika u stilu secesije, snimljena u Subotici ili na Paliću!

Fotografije treba da se pošalju na e-mail adresu seces.i.ja@visitsubotica.rs do 9. juna (ponedeljak) u 12 časova. Uz fotografiju je potrebno poslati i osnovne podatke: ime i prezime, godina rođenja i broj telefona.

Pristigle fotografije će ocenjivati žiri, a najbolje fotografije će biti objavljene na Svetski dan secesije 10. juna na sajtovima subotica.com i www.visitsubotica.rs. Pet autora najboljih, najduhovitijih, najkreativnijih i najorginalnijih fotografija će dobiti nagrade!

Napravite svoj selfie u stilu secesije

Obilazak secesijskih građevina  u Subotici 

U Subotici će povodom obeležavanja Svetskog dana secesije organizovati Stručno vođenje kroz enterijere secesijskih građevina u centru Subotice. Planirane tačke na ovoj ruti su: Sinagoga, Demeterova palata (zgrada Gradskog muzeja Subotica), Leovićeva palata (Park F. Rajhla 11) i Rajhlova palata (zgrada Moderne galerije "Likovni susret"). O objektima će govoriti domaćini objekata, tj. stručnjaci. Okupljanje je u utorak 10. juna u 18 časova u dvorištu sinagoge. Obilazak je besplatan.

Uz ove aktivnosti, ljubitelji secesije će imati priliku da 10. juna u Gradskom muzeju po promotivnoj ceni kupe knjigu „Secesija u subotičkim javnim zbirkama“ koja sadrži studije istoričarki umetnosti, Olge K. Ninkov i Ljubice Vuković Dulić.

Napravite svoj selfie u stilu secesije

Organizatori Svetskog dana secesije u Subotici su Turistička organizacija grada Subotice, Gradski muzej Subotica, Moderna galerija „Likovni susret” Subotica, Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica, Zavod za kulturu vojvođanskih Jevreja „dr Milko Izidor”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5770

Povezana vest

Povezane teme

secesija

turistička organizacija subotica

moderna galerija likovni susret

selfie

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.