Komentara: 2
Pregleda: 3072

Obeležavanje Svetskog dana secesije u Subotici

06.06.2014. u 08:36h
Izvor: SuMedija
U utorak, 10. juna u Subotici će se obeležiti Svetski dan secesije. Jedan od programa koji su pripremljeni za ovaj dan je i besplatno stručno vođenje zainteresovanih kroz enterijere secesijskih građevina u centru Subotice.
Obeležavanje Svetskog dana secesije u Subotici

Okupljanje za šetnju je u 18 časova u dvorištu Sinagoge, a predviđeno je da se obiđu Sinagoga, Palata Mikše Demetera (Gradski muzej), Palata Simeona Leovića, Palata Ferenca Rajhla (“Likovni susret”). Vodiči će biti poznavaoci i domaćini ovih objekata.

U utorak, 10. juna, knjiga „Secesija u subotičkim javnim zbirkama” će se u Gradskom muzeju prodavati po promotivnoj ceni, a slanjem sms poruke na broj 1003 na početku ture, ljubitelji secesije će moći da se pridruže humanitarnoj akciji pomoći ugroženima poplavama u Srbiji.

Organizatori ovog događaja su Turistička organizacija grada Subotice, Gradski muzej Subotica, Moderna galerija "Likovni susret" i Zavod za kulturu vojvođanskih Jevreja "dr. Milko Izidor".

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3072

Povezana vest

Povezane teme

secesija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.