• Pregleda: 2537

Obeležavanje Svetskog dana secesije u Subotici

U utorak, 10. juna u Subotici će se obeležiti Svetski dan secesije. Jedan od programa koji su pripremljeni za ovaj dan je i besplatno stručno vođenje zainteresovanih kroz enterijere secesijskih građevina u centru Subotice.
Obeležavanje Svetskog dana secesije u Subotici

Okupljanje za šetnju je u 18 časova u dvorištu Sinagoge, a predviđeno je da se obiđu Sinagoga, Palata Mikše Demetera (Gradski muzej), Palata Simeona Leovića, Palata Ferenca Rajhla (“Likovni susret”). Vodiči će biti poznavaoci i domaćini ovih objekata.

U utorak, 10. juna, knjiga „Secesija u subotičkim javnim zbirkama” će se u Gradskom muzeju prodavati po promotivnoj ceni, a slanjem sms poruke na broj 1003 na početku ture, ljubitelji secesije će moći da se pridruže humanitarnoj akciji pomoći ugroženima poplavama u Srbiji.

Organizatori ovog događaja su Turistička organizacija grada Subotice, Gradski muzej Subotica, Moderna galerija "Likovni susret" i Zavod za kulturu vojvođanskih Jevreja "dr. Milko Izidor".

Izvor: SuMedija

povezane teme

2
tetka Odgovori
U Subotici bi se to moglo naznavi " Svetski dan oronulih i newuređenih fasada"!
Olajoš Nađ Odgovori
Ovo su sve reakcionari koji slave buržoasko društvo i njihove vrednosti u ime kojih se izrabljivala radnička klasa.To je neprihvatljivo za sve slobodoljubive,jugoslovenski orjentisane radne ljude koji su nosioci razvoja samoupravnog socijalizma i blagostanja.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.