Komentara: 14
Pregleda: 5301

Najveća tražnja za kućama u Subotici

20.11.2023. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
Najveća tražnja za kućama u Subotici

Vlasnik agencije „Sold Su nekretnine“ Dejan Graovac kaže za 4zida.rs da u samom centru Subotice ima manje kuća na prodaju i da takve objekte najčešće kupuju investitori za izgradnju stambenih zgrada, dok se kupci koji žele u njima da žive odlučuju za delove grada van centra.

- Cene kvadrata kuća u Subotici se kreću u opsegu od 200 do oko 1.000 evra po kvadratnom metru u zavisnosti od lokacije i kvaliteta objekta. Najtraženiji su delovi grada koji su blizu centra: Novi grad, Kertvaroš, Teslino naselje i Željezničko naselje. Za ovu kalendarsku godinu je karakteristično da je ponuda srazmerna potražnji, čak je možda za nijansu veća - kaže Graovac.

On napominje da je ponuda stanova u novogradnji dobra, da se grade nove zgrade, ali ne u toj meri kao prethodne dve godine i dodaje da su cene stanova u novogradnji u fazi stagnacije sa tendecijom rasta u sledećoj godini, dok cene kuća već neko vreme stagniraju.

Na tržište nekretnina na teritoriji Subotice uticala je i veća potražnja za kućama u selima koja je porasla sa pojavom pandemije. Iako je interesovanje kasnije blago smanjeno i dalje je veće nego pre pandemije. Najjeftinije kuće u prigradskim naseljima Subotice mogu ponekad naći i za 10.000 evra, a najskuplje koštaju i više od 200.000 evra.

Najskuplje kuće su, kako navodi Graovac, najčešće bile u mestima Bački Vinogradi, Hajdukovo i Horgoš, a uglavnom je uz njih išao veći komad obradivog zemljišta ili voćnjak.

Pogledajte u našem odeljku "Nekretnine" šta trenutno Subotica (i prigradska naselja) ima da ponudi po pitanju kuća. Pogledate kakvo je stanje sa cenama u određenim delovima grada, za nove ili nešto starije objekte sa pripadajućim imanjem, odnosno nestambenim površinama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 5301
Povezane teme

oglasi nekretnine

nekretnine

cene nekretnina Subotica

tržište nekretnina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.