Komentara: 4
Pregleda: 4971
Foto

Najuspešnijim mladim matematičarima dodeljena priznanja

26.03.2024. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće danas su dodeljene diplome i pohvale najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/2024. godinu. Srednjoškolci su ove godine sa Okružnog takmičenja poneli 23 nagrade i pohvale, dok su se osnovci na istom rangu takmičenja proslavili sa 62 odličja.
Najuspešnijim mladim matematičarima dodeljena priznanja

Zahvaljujući izuzetnim rezultatima koje su subotički učenici postizali na takmičenjima iz matematike prethodnih godina, na republičko takmičenje ove godine plasirala se ekipa koja broji sedam srednjoškolaca. 

 - Učenici srednjih škola osvojili su 23 nagrade i pohvale. Ekipa za državno takmičenje ima 7 učenika, i oni su upali u kvotu koja su izborili učenici prethodnih godina svojim dobrim rezultatima, tako da nam je kvota povećana bez obzira što je ukupan broj učenika u Subotici smanjen - objašnjava predsednica komisije za takmičenje Ljubica Kiselički

Najuspešnijim mladim matematičarima dodeljena priznanjaNakon izuzetnih uspeha na okružnim takmičenjima, pred učenicima je novi izazov, takmičenje na nivou države, na kome su prethodnih godina Subotičani bili veoma uspešni. 

 - Državno takmičenje za učenike osnovnih škola je 11. maja, ali još uvek nisu izašle kvote, tako da ne znamo ko se od naših plasirao. Državno takmičenje za srednjoškolce je 20. aprila. Do sada smo bili vrlo uspešni. Učenici koji su se prošle godine takmičili osvojili su i pravo direktnog upisa na fakultet, zahvaljujući čemu mi sada imamo veću kvotu i veći broj učenika na državnom takmičenju - kaže Kiselički. 

Najuspešnijim mladim matematičarima dodeljena priznanjaGimnazijalci Maja Milović i Jovan Tomić iskusni su takmičari, koji učestvuju i osvajaju nagrade još od osnovne škole, a ove godine poneli su titule najboljih mladih matematičara našeg grada. 

 - Spremala sam se od početka januara, početkom februara bilo je prvo takmičenje, a sada idem dalje. Nadam se da ću na Republičkom takmičenju da osvojim neku od prve tri nagrade i da obezbedim direktan upis na fakultet, odnosno da ne moram da polažem prijemni iz matematike. To bi mi mnogo olakšalo ceo proces oko upisa na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu - kaže Maja Milović, maturantkinja.

Jovan je učenik trećeg razreda Gimnazije, a matematikom se bavi još od nižih razreda osnovne škole. 

 - Uvek sam išao na takmičenja, pored matematike tu je i fizika, ali mi je matematika uvek bolje išla i više sam je voleo. Uspehe sam uvek postizao i to me je podsticalo da nastavim da radim i da se takmičim. Matematiku je najvažnije vežbati i gledati da se na neki zabavan način dođe do rešenja. Treba motivisati sebe da se uvek radi bolje i više - kaže on. 

Najuspešnijim mladim matematičarima dodeljena priznanjaPioniri na takmičenjima iz matematike i matematičari koji obećavaju su učenici trećeg razreda, koji su ove godine prvi put dobili šansu da se oprobaju na takmičenju. 

 - Osvojio sam prvo mesto a ovo je prvi put da se takmičim. Volim matematiku, bilo mi je sve ovo zabavno, zadaci su mi bili zanimljivi, pa sam otišao na takmičenje da vidim kako će biti. Nisam očekivao ovakav uspeh, ali sam očekivao da ću dobro da prođem jer sam se puno spremao - kaže Todor Ostrogonac, učenik trećeg razreda OŠ "Kizur Ištvan". 

Najuspešnijim mladim matematičarima dodeljena priznanja

Takođe učenik trećeg razreda, Vuk Došen, koji je osvojio treće mesto ističe da je matematika zabavna, i da je svojim rezultatima zadovoljan. 

 - Ovo je prvi put da učestvujem na takmičenju, i zadovoljan sam trećom nagradom. Matematika uglavnom nije teška, zabavna je, mada zavisi od zadatka. Dugo sam se pripremao za ovo takmičenje - kaže on. 

Najuspešnijim mladim matematičarima dodeljena priznanja

Svim učenicima uručene su diplome i pohvale, a prisutnima na velikim ličnim uspesima čestitao je i Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice. 

Izvor: Subotica.com
Dodela diploma i pohvala najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/24. godinu Dodela diploma i pohvala najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/24. godinu Dodela diploma i pohvala najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/24. godinu Dodela diploma i pohvala najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/24. godinu Dodela diploma i pohvala najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/24. godinu Dodela diploma i pohvala najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/24. godinu Dodela diploma i pohvala najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/24. godinu Dodela diploma i pohvala najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/24. godinu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 18 časova
Komentara: 4
Pregleda: 4971
Povezane teme

mladi matematičari Subotica

Ljubica Kiselički

stevan bakić

maja milović

jovan tomić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.