Komentara: 0
Pregleda: 2330

Najava sportskih dešavanja za vikend

07.11.2015. u 09:44h
Izvor: RTV City
Za razliku od prethodnog, ovog vikenda subotički sportski kolektivi će većinom igrači svoje mečeve na domaćem terenu, a ponajviše će biti košarke i fudbala. Košarkaši i fudbaleri Spartaka će imati premijere svojih novih šefova stručnih štabova koji su dovedeni da prekinu crne nizove koje ova dva kluba imaju u poslednja dva meseca.
Najava sportskih dešavanja za vikend

Subota

Fudbaleri Spartaka sa novim trenerom dočekuju Javor (subota, 13 časova)

U subotu i nedelju igraju se utakmice 17. kola Superlige Srbije u okviru kojeg fudbaleri Spartaka pred svojim navijačima dočekuju ekipu Javor Matisa iz Ivanjice. Poznato je da se Spartak  nalazi u nezavidnoj situaciji iz koje se mora pod hitno izvući. Susret sa Javorom biće i prilika da se fudbalska javnost u Srbiji upozna sa novim trenerom plavo-belih Andrejem Černišovim.

U Suboticu dolazi Javor, ekipa koja je nakon fantastičnog starta prvenstva u poslednjih pet kola ne zna za pobedu. Da li će Černišev debitovati pobedom i prekinuti negativan niz Spartaka ili će se agonija nastaviti, saznaćemo danas popodne po okonačnju susreta koji se igra od 13 časova.

Fudbaleri Bačke 1901 dočekuju ekipu "Dolina" (subota, 13 časova)

Pred nama je i 13. kolo Srpske lige grupa Vojvodina u kojem će fudbaleri Bačke 1901 ugostiti ekipu Doline iz Banatskog mesta Padina. Subotički crveno-beli su u odličnoj formi i u seriji dobrih rezultata što ih je pozicioniralo u sam vrh tabele. Kako sezona odmiče apetiti rastu, pa je i viši rang u opticaju.

U susret sa Dolinom ulaze kao favoriti, ali je najteže odigrati unapred dobijene utakmice. Sa druge strane gosti iz Banata su do sada odigrali pet susreta na strani i doživeli 3 poraza uz dva remija. Trenutno se nalaze na 14. poziciji od 16 ekipa, a poslednji trijumf zabeležili su  u 5. kolu kada su trijumfovali protiv Dunava iz Starih Banovaca minimalnim rezultatom.

Susret Bačka 1901 – Dolina igra se u subotu na stadionu kraj Somborske kapije sa početkom u 13 časova.

Košarkašice Spartaka u dočekuju Radnički (subota, 16,30 časova)

Košarkašice Spartaka u 5. kolu prve ženske lige Srbije dočekuju kragujevački Radnički. Izabranice Blagoja Ivića u ovaj susret ulaze sa polovičnim učinkom i trenutno se nalaze u sredini tabele. Sa druge strane gostujuće košarkašice su trećeplasirane na tabeli sa tri pobede i jednim porazom.

Ekipa Radničkog je u prva četiri kola postigla ukupno 302 poena uz šut iz igre 47.9% što ih čini trećom napadačkom odnosno drugom procentualno uspešnom ekipom. Subotičanke su sa druge strane napadački izuzetno slabe sa svega 206 ubačenih poena uz šut iz igre 34,7% što ih trenutno svrstava pri dno statističke liste.

Statistika međutim ne igra presudnu ulogu u ovakvim mečevima, pogotovo ako se uzme u obzir i činjenica da su domaće košarkašice za sada stoprocentne sa pobedama na domaćem parketu, što su na svojoj koži najbolje osetile kvalitetne ekipe kao što su Student iz Niša i Crvena zvezda iz Beograda.

Utakmica Spartak – Radnički igra se u subotu u Hali sportova od 16:30 časova.

Odbojkaši Spartaka gostuju Železničaru (subota, 18 časova)

U 4. kolu Prve lige Srbije za odbojkaše, Spartak gostuje u Beogradu ekipi Železničara. Nakon poraza na startu prvenstva Spartak je vezao dve uzastopne pobede koje su ga plasirale u gornji deo tabele. Sa druge strane, Beograđani su zabeležili sjajan start i trenutno su jedna od tri ekipe koje imaju maksimalan učinak do sada, što ih u sutrašnjem meču favorizuje u odnosu na goste.

Utakmica Železničar – Spartak na programu je u subotu od 18 časova.

Košarkaši Spartaka sa novim trenerom dočekuju Napredak (subota, 19 časova)

Loš početak sezone i serija od 5 uzastopnih poraza, ogroman su teret koji nose košarkaši Spartaka. Priliku da prekinu seriju negativnih rezultata imaće u subotu uveče sa novim trenerom Dušanom Alimpijevićem,  kada na svom parketu dočekuju Napredak iz Kruševca.

Kruševljani se nisu napadački iskazali u predhodnom kolu ali su u odbrani odigrali dovoljno da savladaju Slogu iz Kraljeva 62:48. Na krilima te pobede dolaze u Suboticu na megdan Spartaku kojem je predstojeći susret prilika da daju 105% svojih mogućnosti i da prekinu seriju negativnih rezultata.

Pogled na tabelu i rezultati ulogu favorita nameću gostujućim košarkašima. Spartak je trenutno predposlednja ekipa sa skorom 1/5 dok su košarkaši Napredak Rubina u grupi timova u sredini tabele sa izjednačenim skorom 3/3.  Statistički gledano Spartak je u 6 kola šutirao 40,5 % iz igre naspram gostujućih 42,2%. Kruševljani su četvrta skakačka ekipa prvenstva, a po broju asistencija ekipe su skoro identične 83:84.

Ukoliko poprave smanje broj izgubljenih lopti i poprave igru u napadu, košarkaši Spartaka uz solidne procente šuta mogu se nadati drugoj prvenstvenoj pobedi. Priliku za to imaće večeras na parketu Hale sportova od 19 časova.

Nedelja

Fudbalerke Spartaka dočekuju Vojvodinu (nedelja, 13 časova)

U okviru 10. kola Superlige Srbije za žene, u nedelju na Gradskom stadionu, fudbalerke Spartaka ugostiće Vojvodinu iz Novog Sada. Nakon razbijanja Mačve iz Šabca u ponovljenom susretu  8. kola, izabranice Borisa Arsića ovoga puta dočekuju mnogo kvalitetniju ekipu, koju su u prvom susretu ove sezone savladale sa 3:0. Na tabeli plave golubice su ubedljivo prve sa maksimalnih 27 osvojenih bodova i gol razlikom 67:2.

Početak utakmice Spartak-Vojvodina zakazan je za 13 časova, a ulaz je besplatan.

Odbojkašice Spartaka gostuju Jedinstvu (nedelja, 19 časova)

Aktuelni lider na tabeli Wiener Stadtische Super lige NIS Spartak u subotu gostuje u Užicu ekipi Jedinstva. Užičanke su trenutno poslednjeplasirane na tabeli sa samo jednim osvojenim setom u prva tri kola, ali unapred upisana tri boda izabranice Slobodana Galeševa trebaju zaraditi i na terenu.

Susret između Jedinstva i Spartaka igra se u nedelju u 19 časova.

Rvači Spartaka gsostuju u Kragujevcu (nedelja, 13 časova)

Rvači Spartaka u 8. kolu Prve rvačke lige Srbije u nedelju gostuju u Kragujevcu gde ih dočekuje ekipa Radničkog. Nakon 7 odigranih kola Spartak zauzima 4. poziciju sa skorom 5/2, dok su Kragujevčani na poziciji niže sa pobedom manje.

Meč je na programu u nedelju u Sportskoj hali „Jezero“ sa početkom u 13 časova.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2330
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

sport subotica

sport

sportska dešavanja za vikend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.