Komentara: 3
Pregleda: 9144

Najava 15. Interetno festivala

01.08.2016. u 17:31h
Izvor: Subotica.com
Petnaesti Interetno festival će, u organizaciji Mađarskog kulturnog centra „Nepker“ i Grada Subotica, biti održan od 22. do 27. avgusta na gradskom trgu.
Najava 15. Interetno festivala

Posetiocima „Etnopolisa“, festivalskog prostora ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću, će se tokom šest festivalskih dana predstaviti pet folklornih grupa iz naše zemlje i sedam grupa iz Mađarske, Rusije, Kostarike, Kipra, Urugvaja i Argentine.

- Plesna panorama sa folklornim ansamblima će se održavati svako veče od 19.30 i od 20 časova, zavisno od programa. Koncerti će se izvoditi na bini etno muzike svaki dan poslepodne i uveče pre i nakon panorama plesa, a nastupiće Džipo Cirkus, Najt Kruzers bend, Orkestar Gobe, Romano Drom, Ravnica, Cimbalibend, Belau i orkestri folkolornih grupa. Ove godine u dva grada će biti organizovani Interetno dani, u Kiškunhalašu i Senti pa će folklorni ansambli iz inostranstva nastupati i u ovim gradovima za vreme trajanja festivala-kaže direktor Interetno festivala, Bela Bodrogi.

Najava 15. Interetno festivala

Festival će i ove godine imati bogat prateći program u vidu sajma starih zanata, gastro sela, Vinske ulice, Igraonice za decu „Zlatna kapija“ i festivalskog kluba.

- Posetioci festivala mogu da kupe „Pasoš festivala“ od 20. avgusta, zahvaljujući kojem će moći da vide program, ali i da dobiju popust za proizvode na vašaru, kao i čak 50 odsto popusta za ulaz u festivalski klub-dodaje Bodrogi.

Najava 15. Interetno festivala

Pripreme za ovogodišnji festival, su prema rečima organizatora, obeležile finansijske poteškoće, jer je festival posle deceniju i po, ostao bez starih sponzora, ali i podrške pokrajinskih sekretarijata.

- Jako čudne stvari su se dešavale, stari sponzori koji su četrnaest godina pratili festival su u jednom trenutku otkazali podršku, ali kao što stara poslovica kaže da „kada se jedna vrata zatvore, otvore se druga“, to se i nama desilo, te smo pronalaženjem novih sponzora omogućili da se festival održi. Takođe, ne znamo kako da protumačimo to što, iako je Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine u svojoj Strategiji za kulturu svrstao ovaj festival u jedan od strateški značajnih sa aspekta mađarske nacionalne manjine, dobili smo 100.000 dinara, ali na svim ostalim mestima gde je trebalo da daju svoje mišljenje prema pokrajinskim sekretarijatima svuda smo predloženi sa nula dinara. Ali neka je to na duši te komisije, koja je tako predlagala - kaže Bodrogi i dodaje - Nama je najbitnije da je Interetno festival i pored svega nezavisan i jedan od najdražih našim sugrađanima, što je pokazala i anketa Cesida od pre četiri godine. Anketom je bilo obuhvaćeno 2.000 naših sugrađana, a Interetno festival je bio ubedljivo na prvom mestu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 9144

Povezana vest

Povezane teme

interetno

interetno festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.