Komentara: 0
Pregleda: 4311

Nagradni konkurs za kratki film u okviru projekta "Hoću da znam jer ja biram!"

20.04.2015. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica raspisuje nagradni konkurs za učenike vojvođanskih srednjih škola! Konkursom pod nazivom „Život je vrh, osvoji ga!“ od mladih se očekuje izrada kratkog filma (video klipa).
Nagradni konkurs za kratki film u okviru projekta "Hoću da znam jer ja biram!"

Konkurs je deo Projekta „Hoću da znam, jer ja biram“, koji finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana za borbu protiv droga u AP Vojvodini, a Konkurs podržava i Kancelarija za mlade Grada Subotice.

"Korisno ispuni svoje vreme, pokaži svoju kreativnost, svoje stavove i razmišljanja, afirmiši svoje viđenje problema bolesti zavisnosti i ponudi vršnjacima životne ciljeve koji ih mogu podstaći da razmisle o vlastitim", navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Propozicije Konkursa

Pravo učešća na Konkursu imaju učenici svih srednjih škola u AP Vojvodini, a učešće je besplatno. tema rada je „Život je vrh, osvoji ga!“.

Od učesnika se očekuje da kreiraju kratak film (video klip) u trajanju do tri minuta, kojim će ukazati na opasnosti korišćenja psihoaktivnih supstanci (duvan, alkohol, droga) i kockanja mladih i da njime podstaknu vršnjake da odgovorno i aktivno učestvuju u izboru i ostvarenju svojih životnih ciljeva.

Rad može biti delo jednog ili više učenika, učesnici mogu podneti samo jedan originalan rad (plagijati neće biti prihvaćeni). Kratki film se može napraviti mobilnim telefonom ili kamerom; film treba da ima prikladan i originalni naslov.

Konkurs je otvoren od 1. aprila do 5. maja 2015. godine; radovi poslati posle tog roka, neće moći biti prihvaćeni. Radovi se dostavljaju putem elektronske pošte na adresu zivotjevrh@gmail.com sa naznakom: NAGRADNI KONKURS - "Naziv filma“.

Istovremeno sa radom, treba da se pošalju i podaci o autoru/autorima: ime i prezime autora, naziv škole, razred i grad, telefon kontakt osobe. Svi prispeli video klipovi biće dostupni tri nedelje (od 6. maja do 27.maja 2015. godine) na fejsbuk stranici "Hoću da znam jer ja biram"; posetioci ove stranice će moći da daju svoj glas - "lajkom" ili da ostave komentar.

Na odabir najboljih radova, uticaće "lajkovi" i stručni žiri koji će pregledati sve pristigle radove, a ocenjivaće 20 radova koji su ušli u uži izbor. Početkom juna biće proglašeno 10 najboljih radova koji će biti nagrađeni

Dodela nagrada će biti javno organizovana na dan obeležavanja Svetskog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, 26. juna 2015. godine u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 4311

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.