Komentara: 2
Pregleda: 9385

Nagrađeni najbolji mladi matematičari Subotice

03.03.2016. u 16:26h
Izvor: Subotica.com
Nagrađeni najbolji mladi matematičari Subotice

U organizaciji Društva matematičara, u Velikoj većnici Gradske kuće uručene su nagrade najboljim mladim matematičarima. Diplome i pohvalnice je za postignute rezultate na gradskom takmičenju primilo 156 učenika. Sa oko 400 takmičara, takmičenje iz matematike jedno je od najmasovnijih takmičenja u gradu.

Prema  rečima predsednice Takmičarske komisije za mlade matematičare Društva matematičara Subotice, Ljubice Kiselički izuzetne rezultate na takmičenju su ove godine pokazali i osnovci i srednjoškolci.

Nagrađeni najbolji mladi matematičari Subotice

- Ove godine smo zadovoljni i srednjoškolcima, jer je bilo rezultata sa preko 80 osvojenih bodova. Za one srednjoškolce koji osvoje više od 60 bodova može se reći da su zaista dobri matematičari. Među osnovcima imamo čak tri učenika sa 100 bodova i puno nagrađenih. Ovo je zaista najmasovnije takmičenje iz jedne naučne oblasti u gradu- kaže predsednica Takmičarske komisije za mlade matematičare, Ljubica Kiselički.

Od 30 srednjoškolaca koji su učestvovali na gradskom i okružnom takmičenju iz matematike,  šestoro se plasiralo na državno takmičenje koje će u subotu biti održano u Kraljevu. Zadatke iz matematike na okružnom takmičenju učenici osnovnih škola  će rešavati 19. marta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 9385
Povezane teme

nagrade za matematičare

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.