Komentara: 3
Pregleda: 4588
Foto

Nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi na temu Svetosavlja

01.02.2021. u 14:56h
Izvor: Subotica.com
U okviru šestih Dečjih svetosavskih dana danas su dodeljene nagrade đacima koji su učestvovali na likovnom i literarnom konkursu na temu Svetosavlja.
Nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi na temu Svetosavlja

Iako se cela manifestacija zbog epidemioloških mera održava u izmenjenoj formi,  do sada je bilo najveći broj učesnika na likovnom i literarnom konkursu.

- Ovom manifestacijom se sećamo Svetog Save i imamo jedan prelep ikonostas dečjih radova, ne zna se koji je lepši i vidi se koliko su deca bila kreativna i inspirativna da što lepše oslikaju lik Svetog Save. Mi se vekovima pitamo ko je bio Sveti Sava i zašto je on toliko značajan za nas da i posle toliko vremena pričamo o njemu i slavimo ga. Njegov život su obeležile vera, nada i ljubav – poručio je đacima đakon Lazar Đačić iz Svetovaznesenjskog hrama. – On je verovao u Boga, ali je verovao i u čoveka, napustio je arhiepiskopski presto sa verom da drugi mogu to da čine bolje. Biti na svetosavskom putu  znači stvarati bolje ljude nego što smo mi sami. Nada se ogledala u svakom segmentu njegovog života. On je napustio dvor i krenuo iz početka, i time nam pokazao da i mi možemo da krenemo od nule, da od ničega možemo da napravimo nešto, a svaki deo ove manifestacije nam govori baš to. Siguran sam da će se Subotica prepoznavati po ovoj manifestaciji.  Sveti Sava je sve radio bez interesa i boreći se za svoju zemlju i narod. On je poziv da se vratimo sebi i otkrijemo čoveka u sebi samom.

Nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi na temu Svetosavlja

Za najbolje radove na likovnom konkursu nagrađeni su učenici nižih razreda Hana Ahmetagić (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“), Kira Kakosi (OŠ „Sečenji Ištvan“) i Milan Vukša (OŠ „Ivan Goran Kovačić“) i učenici viših razreda Doris Tekenješ (OŠ „Sečenji Ištvan“), Žofia Dudaš (OŠ „Sečenji Ištvan“) i Mila Jelić (OŠ „Jovan Mikić“). Najbolje literarne radove napisali su učenici nižih razreda Vukašin Đuran (OŠ „Jovan Mikić“), Lena Vatralj (OŠ „Dragutina Tadijanovića“) i Teodora Ćojder (OŠ „Jovan Mikić“) i učenici nižih razreda Sofija Gajić (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“), Roberta Brdarić (OŠ „Dragutina Tadijanovića“), Iva Marić (OŠ „Jovan Mikić“) i Lena Đorđević (OŠ „Sečenji Ištvan“).

Nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi na temu Svetosavlja

Izvor: Subotica.com
Dodela nagrada likovnog konkursa u okviru Dečje svetosavske nedelje Dodela nagrada likovnog konkursa u okviru Dečje svetosavske nedelje Dodela nagrada likovnog konkursa u okviru Dečje svetosavske nedelje Dodela nagrada likovnog konkursa u okviru Dečje svetosavske nedelje Dodela nagrada likovnog konkursa u okviru Dečje svetosavske nedelje Dodela nagrada likovnog konkursa u okviru Dečje svetosavske nedelje Dodela nagrada likovnog konkursa u okviru Dečje svetosavske nedelje Dodela nagrada likovnog konkursa u okviru Dečje svetosavske nedelje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4588
Povezane teme

likovni konkurs

dečji svetosavski dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.