Komentara: 0
Pregleda: 3020

Nagli pad temperature utiče na zdravlje

27.11.2013. u 18:01h
Izvor: RTV Yueco
Nagli pad temperature, uticao je na javljanje zdravstvenih tegoba kod većine naših sugrađana. Najizraženije tegobe imaju kardiovaskularni bolesnici i astmatičari, kažu lekari. Kako bi se organizam što brže prilagodio nižim temperaturama, lekari savetuju redovno uzimanje propisane terapije, dobro oblačenje i izbegavanje dužeg boravka napolju dok duva jak vetar.
Nagli pad temperature utiče na zdravlje

Dok je, posle dugog perioda toplog vremena, nagli dolazak hladnog vremena kod većine naših sugrađana uticao na javljanje zdravstvenih tegoba, nekima je nagli pad temperature bio gotovo neprimetan.

Nagli pad temperature i promene atmosferskog pritiska najviše osećaju hronični bolesnici, kardiovaskularni i plućni bolesnici. Sa padom spoljne temperature dolazi do sužavanja krvnih sudova, jer organizam na taj način štedi energiju i teži da se ugreje. To može dovesti do naglog skoka krvnog pritiska, koji može imati brojne negativne posledice.

Kako bi se organizam što laše prilagodio promeni vremena, lekari savetuju redovno uzimanje propisane terapije i izbegavanje boravka napolju u ranim jutarnjim časovima, kada su temperature najniže. Ukoliko se osoba ne oseća dobro, trebalo bi da ostane u kući, da se što više odmara, dok se organizam ne prilagodi promeni.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3020
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.