Komentara: 1
Pregleda: 3197

Nacionalni savet Mađara stipendira 800 studenata

20.06.2012. u 12:59h
Izvor: RTV
Nacionalni savet Mađarske nacionalne manjine proširiće krug stipendista, tako da će od sledeće školske godine stipendirati ukupno 800 studenata, prenosi danas portal "Vojvodina danas" (Vajdasag ma).
Nacionalni savet Mađara stipendira 800 studenata

Odluka je doneta na jučerašnjoj sednici saveta.

Predsednik tog saveta Tamaš Korhec rekao je, na osnovu rezultata dosadašnjih stipendista tokom prve školske godine, da je oko 300 studenata prve godine već steklo pravo na stipendije tokom druge godine studiranja, a 500 stipendija biće dodeljeno studentima prvih godina fakulteta i viših škola.

Počev od ove godine, osim studenata državnih fakulteta i viših škola Srbije, na stipendije mogu da konkurišu i studenti obrazovnih institucija sa sedištem van Srbije, koje su akreditovane u Srbiji.

Nacionalni savet Mađara će materijalno podržati i starije studente koji kao demonstratori pomažu studentima prvih godina. Tokom tekuće školske godine bilo je dodeljeno oko 100 stipendija za demonstratore.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3197
Povezane teme

mađarski nacionalni savet

tamaš korhec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.