• Pregleda: 2623

Nacionalni savet Mađara stipendira 800 studenata

Nacionalni savet Mađarske nacionalne manjine proširiće krug stipendista, tako da će od sledeće školske godine stipendirati ukupno 800 studenata, prenosi danas portal "Vojvodina danas" (Vajdasag ma).
Nacionalni savet Mađara stipendira 800 studenata

Odluka je doneta na jučerašnjoj sednici saveta.

Predsednik tog saveta Tamaš Korhec rekao je, na osnovu rezultata dosadašnjih stipendista tokom prve školske godine, da je oko 300 studenata prve godine već steklo pravo na stipendije tokom druge godine studiranja, a 500 stipendija biće dodeljeno studentima prvih godina fakulteta i viših škola.

Počev od ove godine, osim studenata državnih fakulteta i viših škola Srbije, na stipendije mogu da konkurišu i studenti obrazovnih institucija sa sedištem van Srbije, koje su akreditovane u Srbiji.

Nacionalni savet Mađara će materijalno podržati i starije studente koji kao demonstratori pomažu studentima prvih godina. Tokom tekuće školske godine bilo je dodeljeno oko 100 stipendija za demonstratore.

Izvor: RTV

povezane teme

1
tetka Odgovori
Koji su kriterijumi za dodelu ovih stipendija? Da li je dovoljno biti samo mađar, mađar i član stranke, materijalno ugrožen, talentovan.......?????? A šta je sa srednjoškolcima, pa i osnovcima koji se ističu u postignutim rezultatima u školi, a pride su i materijalno ugroženi - a pripadnici su mađ.nac. manjine? Jer ako gledamo tako više ni osnovno i srednje obrazovanje NISU BESPLATNI - a do fakulteta treba i stići ili je to samo privilegija bogatih!!!!?????
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.