Komentara: 34
Pregleda: 5773

Načelnici razgovarali o problemima uzrokovanim migrantskom krizom

08.07.2022. u 13:32h
Izvor: Subotica.com
Načelnici razgovarali o problemima uzrokovanim migrantskom krizom

Načelnici Severno-bačkog, Zapadno-bačkog i Severno-banatskog upravnog okruga, Bojan Šoralov, Goran Nonković i Milivoje Linjački, razgovarali su u utorak u Kikindi o problemima uzrokovanih migrantskom krizom. Naredni sastanak je planiran da se održi u Subotici, na kojem će biti prisutni i načelnici policijskih uprava sva tri okruga.

Po navodima iz službenog izveštaja, na sastanku su razmatrani zajednički projekti koji su od značaja za unapređenje i bolje funkcionisanje sva tri upravna okruga koji se teritorijalno naslanjaju jedan na drugi. Zajednički zaključak sa sastanka u Kikindi je bio da se mora uspostaviti bolja komunikacija institucija i MUP-a kako bi kretanje migranta bilo pod punom kontrolom.

- Od zajedničkih tema diskutovalo se i o pitanju migranata i tom prilikom su izneta iskustva po pitanju delovanja nadležnih institucija. Istaknuto je da je uspostavljena saradnja sa Komesarijatom za izbeglice sa kojim su razmenjena mišljenja i utvrđeno je da moraju biti pojačane aktivnosti nadležnih subjekata, kao i saradnja s policijskim upravama radi obezbeđivanja veće bezbednosti stanovnštva na teritoriji okruga - navodi se u izveštaju sa sastanka. - Naglašeno je i da će se nastaviti saradnja sa svim relevantnim institucijama, s ciljem iznalaženja rešenja po navedenom pitanju.

Načelnik SBO, Bojan Šoralov, isto veče je imao nenajavljen obilazak rute prema šumi na Makovoj sedmici i tom prilikom je konstatovao da je pojačano prisustvo policije, te da se lično uverio da su mere bezbednosti podignute na viši nivo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 5773

Povezana vest

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

severno bački okrug

severnobački okrug

migrantska kriza

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.