Komentara: 28
Pregleda: 3592

I u Somboru glavna tema nekontrolisano kretanje migrantske populacije i bezbednost građana

01.08.2022. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
Posle Kikinde i Subotice, u četvrtak, 28. jula, treći sastanak na temu bezbednosti stanovništva tri okruga u Vojvodini održan je u Somboru. Kao i na prethodna dva, glavna tema su bila nekontrolisana kretanja migranata i interakcija sa lokalnim stanovništvom, koja su dovela do povećane uznemirenosti i povremenog ugrožavanja bezbednosti građana na relaciji migrantskog kretanja.
I u Somboru glavna tema nekontrolisano kretanje migrantske populacije i bezbednost građana

Sastanku su prisustvovali načelnici Severnobačkog, Zapadnobačkog i Severnobanatskog okruga i gradonačelnici, načelnici policijskih uprava, načelnici teritorijalnih centara BIA, predstavnici Komesarijata za izbeglice i direktor opšte bolnice u Somboru.

- Nakon iscrpne diskusije na aktuelnu temu, kao i razmene različitih iskustava, donet je zaključak o intenziviranju saradnje, kao i pojačanom angažovanju inspekcijskih službi, policijskih uprava i drugih nadležnih institucija, sa logistikom jedinica lokalnih samouprava sa teritorija sva tri okruga, a sve u smislu sprečavanja i sankcionisanja nezakonitih aktivnosti i radnji u cilju povećanja bezbednosti stanovništva - objasnio je Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga -  Nastaviće se i saradnja sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije kroz pojačane aktivnosti u smislu institucionalnog rešavanja situacija u vezi povećanog priliva migranata u sva tri okruga, a sve u cilju podizanja nivoa bezbednosti naših građana.

Ovo je bio treći sastanak koji je organizovan od strane načelnika navedenih Okruga, a nakon vatrenog okršaja koji se desio 2. jula u šumi Hrastovači na Makovoj sedmici i koji je uznemirio javnost, a posebno meštane navedenog gde se i dan danas sprovode značajni napori da se migrantska populacija iskontroliše, da se smanje što je više moguće kontakti sa lokalnim stanovništom i da se podigne nivo bezbednosti građana.

Građani Subotice su proteklih mesec dana u više navrata kroz javne skupove protestvovali tražeći upravo da se bezbednost podigne na viši nivo, a prvi preduslov je, kako ističu, da se priliv migranata na teritoriju ispred granične linije našeg severnog suseda dovede pod kontrolu, kao i da isti imaju ograničeno kretanje po gradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 3592

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

migrantska kriza

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.