• Pregleda: 2055

Na VTŠ održano predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija

U Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici održano je predavanje pod nazivom "Razvoj aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija". Predavač je bio Nenad Gal strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva.
Na VTŠ održano predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija

Nenad je bivši student informatike na VTŠ-a i trenutno radi kao jedan od petorice programera firme Curo Consulting iz Velike Britanije, koja je u Subotici otvorila jedinu evropsku kancelariju za razvoj mobilnih aplikacija za potrebe svojih klijenata. Ceo razvojni tim u Subotici čine bivši studenti VTŠ-a.

Ovo predavanje je prvo u nizu predavanja pod nazivom "Od studenta do programera". Predavanju su pored studenata prisustvovali i učenici završnih godina srednje tehničke škole "Ivan Sarić" iz Subotice. Organizator ovih predavanja je Katedra za informatiku Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice.

Nenad je na početku svog predavanja ukratko ispričao kako mu je školovanje na VTŠ-u pomoglo da dobije praktična znanja koja je uspešno nadogradio tokom svog posla. On je veoma brzo nakon diplomiranja dobio posao u struci u renomiranoj domaćoj ICT firmi, da bi od 2013. godine počeo sa radom za Curo Consulting.

Po rečima direktorke Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, prof. dr Eve Pataki, ovo je odlična prilika da se budućim studentima pokaže da vredi ulagati u znanje i da se na ovoj visokoškolskoj ustanovi studenti osposobljavaju za rešavanje praktičnih inženjerskih problema, odnosno da stiču primenjivo praktično znanje.

- "Cilj ovih predavanja da se budući studenti još više zainteresuju za informatiku i programiranje i rad u dinamičkoj struci koja zahteva svakodnevno učenje i praćenje savremenih trendova. Sadašnji studenti će dobiti dobre smernice u kom pravcu treba razvijati svoje veštine koje zahteva ICT tržište. Naši diplomirani studenti veoma brzo nakon  diplomiranja pronalaze posao u struci,  dok neki i pre odbrane diplomskog rada dobijaju ponude za posao. U prilog tome ide i činjenica da se bivši studenti VTŠ-a nalaze na radnim mestima programera u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Mađarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Vijetnamu, Malti, Americi, Australiji i da su neki od njih preuzeli i vođstvo u razvojnim timovima. Takođe veliki broj inženjera-programera radi u ICT firmama u Srbiji koje većinu svojih poslova obavljaju za strane klijente." - istakao je prof. dr Zlatko Čović, šef Katedre za informatiku na VTŠ-u.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Dodekaedar Odgovori
Evo dodajte i mene na listu. Diplomirao informatiku na VTS, primili me na gradjevini u Minhenu
Sreten Žujkić Odgovori
Rade za strane kompanije jer je lakše jednom Britancu da Srbina plati 800e bruto nego Britanca u UK 3000e bruto...
programer Odgovori
@didekaedar

mozda ne znas da programiras :)
programer Odgovori
Nije istina da stranic samo zaposljavaju nase ljude, Indijci i pakistanci su jeftiniji ali je kvalitet njihovog rada ravan nuli. Znam iz licnog iskustva jer radim za stranca i on mi je rekao da su programeri iz Srbije jako kvalitetni. Inace moja plata je preko 1000 eura.
Sreten Žujkić Odgovori
@programer Plata ti je 1000e jer ne placas porez, da radis legalno pitanje jel bi ti ostalo 500e;) Mislim kad se vec kur***o...
programer Odgovori
Jeste legalno i placam porez
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.