Komentara: 6
Pregleda: 2600

Na VTŠ održano predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija

12.12.2014. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
U Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici održano je predavanje pod nazivom "Razvoj aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija". Predavač je bio Nenad Gal strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva.
Na VTŠ održano predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija

Nenad je bivši student informatike na VTŠ-a i trenutno radi kao jedan od petorice programera firme Curo Consulting iz Velike Britanije, koja je u Subotici otvorila jedinu evropsku kancelariju za razvoj mobilnih aplikacija za potrebe svojih klijenata. Ceo razvojni tim u Subotici čine bivši studenti VTŠ-a.

Ovo predavanje je prvo u nizu predavanja pod nazivom "Od studenta do programera". Predavanju su pored studenata prisustvovali i učenici završnih godina srednje tehničke škole "Ivan Sarić" iz Subotice. Organizator ovih predavanja je Katedra za informatiku Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice.

Nenad je na početku svog predavanja ukratko ispričao kako mu je školovanje na VTŠ-u pomoglo da dobije praktična znanja koja je uspešno nadogradio tokom svog posla. On je veoma brzo nakon diplomiranja dobio posao u struci u renomiranoj domaćoj ICT firmi, da bi od 2013. godine počeo sa radom za Curo Consulting.

Na VTŠ održano predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija

Po rečima direktorke Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, prof. dr Eve Pataki, ovo je odlična prilika da se budućim studentima pokaže da vredi ulagati u znanje i da se na ovoj visokoškolskoj ustanovi studenti osposobljavaju za rešavanje praktičnih inženjerskih problema, odnosno da stiču primenjivo praktično znanje.

- "Cilj ovih predavanja da se budući studenti još više zainteresuju za informatiku i programiranje i rad u dinamičkoj struci koja zahteva svakodnevno učenje i praćenje savremenih trendova. Sadašnji studenti će dobiti dobre smernice u kom pravcu treba razvijati svoje veštine koje zahteva ICT tržište. Naši diplomirani studenti veoma brzo nakon  diplomiranja pronalaze posao u struci,  dok neki i pre odbrane diplomskog rada dobijaju ponude za posao. U prilog tome ide i činjenica da se bivši studenti VTŠ-a nalaze na radnim mestima programera u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Mađarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Vijetnamu, Malti, Americi, Australiji i da su neki od njih preuzeli i vođstvo u razvojnim timovima. Takođe veliki broj inženjera-programera radi u ICT firmama u Srbiji koje većinu svojih poslova obavljaju za strane klijente." - istakao je prof. dr Zlatko Čović, šef Katedre za informatiku na VTŠ-u.

Izvor: Subotica.com
Predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija Predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija Predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija Predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija Predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija Predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija Predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija Predavanje na temu razvoja aplikacija za mobilne platforme upotrebom web tehnologija
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2600
Povezane teme

visoka tehnička škola

vtš

visoka tehnička škola strukovnih studija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.