Komentara: 2
Pregleda: 1865

Na Virtuelnom sajmu zapošljavanja posao našle 33 osobe iz Severnobačkog okruga

20.07.2021. u 11:28h
Izvor: Subotica.com
Od 155 prijavljenih tražilaca zaposlenja iz Severnobačkog okruga, 33 osobe su našle posao na Virtuelnom sajamu zapošljavanja, koji je u maju organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje.
Na Virtuelnom sajmu zapošljavanja posao našle 33 osobe iz Severnobačkog okruga

Na Virtuelni sajam zapošljavanja iz Severnobačkog okruga se prijavio podjednak broj lica sa završenom srednjom školom i višom školom, odnosno fakultetom, a nešto manji broj sa završenom osnovnom školom.

Kada je u pitanju starosna struktura prijavljenih tražilaca zaposlenja, pretežno su to bili mladi do 30 godina, kojih je bilo 58, dok je broj prijavljenih lica starijih od 50 godina bio 22. Među prijavljenima su bile 42 osobe koje na posao čekaju godinu dana i duže, a takođe je bilo i šest osoba sa invaliditetom koje su bile zainteresovane za traženje posla putem sajma.

Nacionalna služba za zapošljavanje je 20. maja organizovala Virtuelni sajam zapošljavanja na kojem je učestvovalo 70 kompanija i 7.500 tražilaca zaposlenja, a ukupan broj zaposlenih nakon održanog sajma iznosi 1.485, dok je 125 lica zaposleno kod poslodavca koji su učestvovali na sajmu.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje očekuju u narednom periodu dodatne efekte održanog sajma, kroz dalje povećanje zapošljavanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1865

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

zapošljavanje

sajam zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.