• Pregleda: 1929

Na "Vašaru zimnice" za svakog po nešto

Tradicionalni "Vašar zimnice" održan je u subotu na Kvantaškoj pijaci.
Na "Vašaru zimnice" za svakog po nešto

Kupci koje je zatekla ekipa TV Subotice na Kvantaškoj pijaci, zimnicu uveliku spremaju. Ostavljaju se paprike, krastavci, a kupuje se voće i povrće i za jelo. Ono zbog čega pazare baš na ovoj pijaci, jesu cene. Svi su saglasni da je ovde roba najjeftinija, izbor velik, a kvalitet dobar.

- Ima raznih, jedino mi se ne sviđa to što ako naletiš na prvog koji prodaje, obično nabije cenu, a ako odeš malo dalje, onda vidiš da baš i nije tako. Znači, ako se zaletiš, onda platiš puno. Inače su povoljne cene - kaže jedan naš sugrađanin.

- Kupujem čisto onako, da imam za kuću, jer sam već ostavio zimnicu, šest kila paprike, četiri kile feferona koje sam ukiselio, to volim da spremam - dodaje jedan stariji sugrađanin.

Prodavac Milorad Veljović kaže da je najtraženiji krompir, dok je potražnja za paprikom pala. Potvrđuje ono što kažu i kupci, da su cene ovde znatno povoljnije.

- Najbolje je kupovati domaće grožđe, paradajz, papriku i jabuke - ističe Veljković.

Na Kvantašu je i Čedomir Pađen, koji je na istom mestu već dvadeset godina. Osim jabuka, breskvi, grožđa, krastavaca i drugog povrća, prodaje i već spremljenu zimnicu.

- Volim da prodajem i završni proizvod, kao što su ajvar i pekmez. Puno je zahtevniji za izradu, ali je značajno bolja dobit. Znao sam jedne godine da napravim 2.500 tegli pekmeza od kajsije i šljiva - kaže Pađen.

Ovo je 18. "Vašar zimnice" koji je organizovalo JKP "Subotičke pijace".

Izvor: TV Subotica

povezane teme

2
SAFET Odgovori
Bilo je dobro, uzeh po 200 kila krompira I paprika.
Jelica Odgovori
Da bilo je lepo. Ne kupih ništa - imam minimalac!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.