Komentara: 41
Pregleda: 8108

Na robiju zbog neispravnog svetla

10.01.2012. u 19:12h
Izvor: Pravda (dnevnik)
Na robiju zbog neispravnog svetla

Subotičanin Jožef Horvacki od prekršajnog sudije dobio je kaznu zbog neispravnog zadnjeg svetla na motociklu, koja je veća od vrednosti malog motorčića koji vozi već dve decenije. Revoltirani meštanin „Zorke“, kojem je to glavno prevozno sredstvo, kaže da ne može da plati kaznu od 15.000 dinara, pa čak i po cenu da ga odvedu u zatvor.

- Vraćam se tim starim motorčićem sa posla, a u Srpskom šoru, gde se uglavnom mogu sresti biciklisti i poneki automobil ili traktor, zaustavio me je saobraćajac zbog neispravnog zadnjeg svetla. Dobio sam krajem novembra od sudije za prekršaje poziv, i odrezana mi je kazna od 15.000 dinara kao i šest kaznenih poena. Oduzeta mi je i dozvola na tri meseca, a dobio sam i upozorenje da ću je trajno izgubiti ako napravim prekršaj u naredne dve godine – kaže Horvacki.

- Ne znam kako je na robiji, ali valjda nije mnogo gore nego sa ove strane rešetaka. Teško da ću ikako moći da odvojim da platim tu kaznu pored svih obaveza – kaže poljočuvar iz „Zorke“, koji ne beži od krivice, ali sleže ramenima na pitanje da li je znao da mu na starom motociklu ne radi svetlo.

Da muka bude veća, Joška je po struci automehaničar, pa je sam mogao da skrpi i kvar na motorčiću koji je kupio ravno pre 24 godine.

- Nema mi druge nego da iskusim zatvor. Rekao sam već i poslodavcu, ako me odvedu da odužim dug državi, da mi pripremi neplaćeno odsustvo, pa valjda ću nekako preživeti – skrušeno kaže Horvacki ne verujući kako je baš njega zaustavila policijska patrola, koja više ništa ne oprašta.

Zabrinut je i za bolesnu majku o kojoj brine, jer ako se ne snađe i dospe iza rešetaka, ne zna hoće li komšije priskočiti da joj bar donesu hranu, dok sin bude na robiji.

N. Harminc

Izvor: Pravda (dnevnik)
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 41
Pregleda: 8108
Povezane teme

kazne za prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.