Komentara: 8
Pregleda: 2090

Na Prozivci obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

06.06.2022. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Nevladine organizacije CEKOR juče je, u parku na Prozivci, obeležen Svetski dan zaštite životne sredine. Tim povodom članovi ove organizacije razgovarali su sa građanima o ekološkim problemima u gradu, a za najmlađe su upriličene mini radionice na temu zaštite životne sredine.
Na Prozivci obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Svaki pojedinac može i treba da da svoj doprinos u očuvanju životne sredine,  poručuju iz CEKOR-a i podsećaju da imamo samo jednu Planetu Zemlju i da je krajnje vreme da razmislimo o tome u kakvom stanju ćemo je ostaviti mlađim naraštajima.

- Naša poruka na Svetski dan zaštite životne sredine je da želimo da naša Subotica bude zelenija, održivija i da bude bolje mesto za život. Iako u gradu ima mnogo ekoloških problema, prioritet je svakako da se radi na ozelenjavanju grada, kao i na smanjenju buke i zagađenosti vazduha - objašnjava Nataša Đereg, direktorka CEKOR-a u Subotici.

Na Prozivci obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Govoreći o eksploataciji subotičkih šuma, administratorka FB grupe "Zaštitimo šume Subotice", Jelena Grujičić upozorava da nam je potrebna ozbiljna strategija koja će se pozabaviti ovom problematikom. U suprotnom, šume će biti uništene zarad nekoliko grejnih sezona.

- Koristimo naše šume kao resurs za eksploataciju. Dakle, posmatramo ih kao "farme drveća", a ne kao šume. Problem je što se zahvaljujući klimatskim promenama drveće ne prima kao ranije, niti može da izraste kao ranije. Ostaje pitanje hoćemo li dozvoliti da nam, zbog nekoliko grejnih sezona, šume nestanu ili ćemo osmisliti ozbiljnu strategiju koja bi se bavila ovom problematikom.

Na Prozivci obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Sve što se dešava Planeti, dešava se i našem zdravlju, zaključak je jučerašnjeg skupa na Prozivci.

- Zaštita životne sredine nije zasebna priča, već je neodvojivo povezana sa našim zdravlje. Ako želimo da sačuvamo zdravlje, moramo da sačuvamo i našu Zemlju.

Na Prozivci obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Izvor: Subotica.com
Obeležavanja Dana zaštite životne sredine Obeležavanja Dana zaštite životne sredine Obeležavanja Dana zaštite životne sredine Obeležavanja Dana zaštite životne sredine Obeležavanja Dana zaštite životne sredine Obeležavanja Dana zaštite životne sredine Obeležavanja Dana zaštite životne sredine Obeležavanja Dana zaštite životne sredine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2090
Povezane teme

Subotica prozivka

nevladina organizacija cekor

park prozivka

prozivka

zaštita životne sredine

životna sredina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.